Бюджетът е в първоначално зададените параметри - с 3% дефицит,

...
Бюджетът е в първоначално зададените параметри - с 3% дефицит,
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетът е в първоначално зададените параметри

Бюджетът е в в началото заложените параметри - с 3% недостиг, със сериозна финансова стратегия, с едно преразпределение на част от финансовите разноски към в допълнение възнаграждение, което Народното събрание гласоподава, в размер на към 300 млн. лв.. Така министърът на финансите разяснява пред публицисти в Народното събрание признатия тази заран на второ четене държавен бюджет за тази година, след съвещание, почнало през вчерашния ден и траяло над 20 часа.

По думите му в огромната си част фискалните ограничения са непокътнати по този начин, че да се съберат приходите.

Гласуването на план-сметката на страната стартира с приемането на редица промени в данъчните закони, по които имаше съществени и продължителни диспути, напомня Българска телеграфна агенция.

Попитан дали може да има някаква смяна, поради обстоятелството, че Българска народна банка ревизира прогнозата си за напредък на стопанската система на 1%, а бюджетът е направен при 1,8%, той отговори, че продължава да има вяра, че стопанската система ще пораства по-бързо от 1% тази година. Василев добави, че по този начин или другояче данните за второто тримесечие ще станат ясни в средата на август.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР