Бюджетът е толкова важен приоритет за всички, че не мога

...
Бюджетът е толкова важен приоритет за всички, че не мога
Коментари Харесай

Денков: Никой не би си играл с бюджета, имаме нужда от подкрепата на ГЕРБ

Бюджетът е толкоз значим приоритет за всички, че не мога да си помисля някой да тръгне да си играе с приемането или неприемането му. Така министър председателят акад. Николай Денков реагира на опцията финансовата рамка за 2024 година да не бъде призната след острите рецензии, които насочиха по нея (не)коалиционните сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи по-рано.

" Важно е двете страни да седнат дружно и да обсъдят разликите. Това съм споделил на финансовия министър, това споделих и на господин Борисов. Ако се огледа какви причини се акцентират, ще се види, че няма непреодолими несъгласия, просто би трябвало да се формулират разликите, тъй че бюджетът да бъде допустим и за ГЕРБ. Ние имаме потребност от тяхната поддръжка ", изясни Денков.

Той не вижда пропуски в бюджета. " Става дума за това каква е философията му - дали се прави спестовно и деликатно, както много години с " постната пица ", след което всяка година фискална се оказваше, че има огромен остатък, който се раздаваше. Това бе предходния метод. Този на министър Василев е много друг, той желае да са ясни политиките, които би трябвало да се финансират, с ясни резултати, след което се пробва оптимално да обезпечи доходи и средства за политиките. Бюджетите са напрегнати, както се споделя на техния език ", оправда той концепциите на Асен Василев. Разминаването ан методите щяло да се реши на масата на договарянията.

Премиерът означи, че по време на вота на съмнение са се чули доста лъжи и дезинформация, а доста от изявленията били " единствено, с цел да се снимат клипчета и след това да се качват по обществените мрежи ". Според него във връзка с армията сега се вършат доста съществени старания и във връзка с въоръжението и окомплектоване на състава. Той няма терзания за вота на съмнение, тъй като " наличието на настояването за оставка е празно ". Опозицията просото търсела всевъзможни разновидности да събори държавното управление.

Денков разяснява и признанието от Бойко Борисов, че Кирил Петков го е предизвестил - или избират Васил Терзиев за кмет на София, или кабинетът пада. " Научих от медиите. В прочут смисъл е обикновено да се търси такава поддръжка - в София бяха обрисувани 2 много разнообразни възгледа за политическо развиване. Доста по-близки сме с ГЕРБ, в сравнение с с Ваня Григорова ", акцентира той. И подсети, че вратите за диалози не трябва да се затварят - в предишното Народно събрание Политическа партия затворили една опция и се стигнало до нови избори. 

Според него е неуместно някой да вижда в негово лице поддръжка към Путин. " Разговорът какви средства отиват в съветския бюджет е сериозен и значим. Това може да се реши като изтеглим колкото се може повече средства към българския, по тази причина бе изменен закона - в този момент 60% от облагата би трябвало да идват у нас. Второто е да се премине към неруски петрол ", настоя министър председателят. 

 

                                                                                                                                   

 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР