Бюджетът е дестабилизиран от поредица от решения. Правителството, което си

...
Бюджетът е дестабилизиран от поредица от решения. Правителството, което си
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Трябва да се преструктурират разходите и да се увеличат данъците

" Бюджетът е дестабилизиран от поредност от решения. Правителството, което си отиде е имало много проблеми. При състояние, че инфлацията ще почне да пада идната година, ще бъде сред 5-7 %, общо за двете години ще станат 24 % и това нещо би трябвало да се компенсира``, съобщи Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите.

По отношение на външния дълг, той сподели " Дефицитът е дълг. Трябва да се преструктурират разноските и да се усилят налозите ".

" Може да излезе нещо положително. Може Министерството на финансите да предложи групови ограничения. Проблемът идва от упованията на Министерството стопанската система да се усилва, само че приходите не се усилват толкоз бързо. Ние сега субсидираме целия бизнес в България. Ние субсидираме и тези, които печелят от рецесията. Ако даваме милиарди на огромни компании, и да кажем, че ще режем пенсиите, не е вярно. Първо трявба да режем там, където няма потребност да се дава. Пари има, само че изтичат в неправилна посока``, сподели Георги Ангелов, икономист.

" Аз виждам на това като на потребна тревога, която бие финансовият министър. Най-доброто е да преразгледат разноските. В мътна вода най-лесно се лови риба. Проекцията демонстрира за прогнозата, че през 2025, дългът ни ще е 40 %. Задлъжняваме доста и бързо``, добави Кузман Илиев, стопански и политически анализатор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР