Бюджет от 40 млн лева подготвя за тази година община

...
Бюджет от 40 млн лева подготвя за тази година община
Коментари Харесай

Монтана се готви да похарчи 40 млн. лв. през 2018 г.

Бюджет от 40 млн лв. приготвя за тази година община Монтана. „ Изпълнението на приходната част ще е предизвикателство”, съобщи на общественото разискване на бюджетната рамка кметът Златко Живков.
22 000 000 лева е държавната дотация, 18 000 000 личните доходи. И през тази година ще продължи осъществяването на плановете по „ Градска среда”, ремонта на бул. „ Христо Ботев”, ул. „ Индустриална”, постройката на гимназията, на 3 и 4 учебно заведение, на 7 читалища в селата на общината, на православните храмове в Крапчене, Трифоново, Смоляновци и Долна Рикса. Предвидени са 460 000 лева за направа на иконостас и зографисването на храма „ Свети Дух” в Монтана. За новата църква средства ще дойдат и от донори, които към този момент са декларирали желанието си да вземат участие във финансирането.
„ Няма нищо несъмнено, всичко зависи от осъществяването на бюджета”, акцентира кметът.
В поименния лист за финансови разноски са включени: 50 000 за система за SMS паркиране; 90 000 лева за зимно поддържане на общинските пътища; 380 000 лева за ремонт на водопровода и дотъкмяване на бул. „ Хаджи Димитър”, частта след ул. „ Опълченска”; Със 240 000 лева ще бъдат ремонтирани 5 съблекални в постройката на състезателен комплекс „ Огоста”. Обновяването им се постанова, поради нови условия за изискванията при които могат да упражняват деца.
Не се планува смяна в състава на администрацията, макар, че съгласно кмета и ръководителя на Общинския съвет Иво Иванов работата ще е много повече.
344 000 лева са планувани за прехрана на Общинския съвет, няма да има смяна в заплатите на кмета на общината, на ръководителя на Общ. Съвет, както и на кметовете на 23-те села.
И през 2018 година общината ще подкрепя сдруженията на диабетиците и останалите сдружения на хора с хронични болести, клубовете на пенсионерите, планувани са и 25 000 лева за безвъзмездни карти за пътешестване по градските автобусни линии на хората над 70 годишна възраст от Монтана.
В Николово ще се строи постройка за кметството. 30 000 лева ще бъдат планувани за пазаруване на постройка за читалището в с. Горно Белотинци.
Над 15 оферти и докладни мемоари за целево финансиране на разнообразни дребни обекти в Монтана и общината са постъпили при подготовката на бюджета. Между тях: създаване на подпорна стена на двора на ДГ №3 в жк ”Плиска”, улично осветяване и други Всички оферти ще бъдат разисквани детайлно на 22 януари, когато ще има съвещание на Общинския съвет.
Окончателното гласоподаване на бюджет 2018 ще е на 30 януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР