Бюджет 2024 г. е внесен в Народното събрание за обсъждане.

...
Бюджет 2024 г. е внесен в Народното събрание за обсъждане.
Коментари Харесай

В Бюджет 2024 няма предвидена продажба на земи от държавния поземлен фонд, увери Асен Василев

„ Бюджет 2024 година е импортиран в Народното събрание за разискване. Там член, с който да се продават земи от държавния аграрен фонд, няма. За 2024 година такива доходи няма планувани. Аз съм изумен, че президенъта се поддава на такива подправени вести “, разяснява министърът на финансите Асен Василев по време на ексклузивен брифинг.

Той сподели, че и в дълготраен проект все още няма обсъждано такова предложение. „ Няма нищо законодателно, което да споделя такива неща. Ако такова нещо ще се прави, то би трябвало да бъде необятно разисквано, би трябвало да мине през Парламента, би трябвало да мине през законодателни промени, тъй че сигурно българския народ ще разбере, в случай че има планове “, сподели още Василев.

Василев обаче разяснява, че в нито един вид на бюджета такава вноска не е попадала. „ В прогноза, желание, проект за последващи години също нямаме такава вноска. Бюджетът е 109 члена, 16 преходни и заключителни разпореждания, такава наредба няма дадена на Парламента за разискване. Не съм проверявал за такова мнение, всеки ден получаваме безчет мнения, само че такова нещо няма изобщо няма по какъв начин да стане без публично разискване, такова не е препоръчано с бюджета, не е предлагано на Народното събрание и сега е една подправена вест, която циркулира “, безапелационен беше той.

Становището на Министерство на земеделието и храните е публично импортирано в Комисията по земеделието, храните и горите в Парламента към импортираните за разискване оферти по Бюджет 2024 година По него се изрече и ръководителят на Комисията по земеделие, храните и горите Десислава Танева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР