Бюджет 2024 е бюджет за хората и силна икономика. Той

...
Бюджет 2024 е бюджет за хората и силна икономика. Той
Коментари Харесай

Бюджет 2024 не застрашава фискалната стабилност на държавата, уверява Денков

Бюджет 2024 е бюджет за хората и мощна стопанска система. Той ни приближава до еврото и към европейския метод на живот. Има по какъв начин да сме финансово виновни без това да е за сметка на хората и бизнеса. Не застрашаваме фискалната непоклатимост на страната.

Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерски съвет. Той разясни, че посредством бюджета за 2024 година се задават разпоредбите, посредством които министерствата и общините, държавните институции ще могат да осъществят своите политики.

Министър-председателят уточни, че се е нараснала с 20% и е станала 933 година По думите до края на февруари ще бъдат обновени и заплатите в държавната администрация. Значително е повишен и пакета от обществени помощи посредством увеличение на линията за беднотия, добави той.

Денков посочи, че са заделени повече средства за здраве. Той съобщи, че средствата за инвитро се усилват с 20%. 15 млн. лева пък са отеделени за скрининг за репродуктивно здраве. По-голяма е и еднократната помощ при раждане.

Учебниците за първи път стават безвъзмездни от 1 до 12 клас. Продължаваме политиката по създаване и реорганизация на детски градини и учебни заведения. Детските градини остават безвъзмездни, сподели той във връзка с образованието.

Премиерът акцентира, че финансовите разноски ще се осъществят по нов метод - посредством планове, които са оповестени транспарантно. Изпълнението им ще може да се следи посредством обществени осведомителни системи, разясни той.
 За първи път от 3 години: Бюджетът за следващата година бе признат в точния момент
За първи път от 3 години: Бюджетът за следващата година бе признат в точния момент

Асен Василев не вижда учредения за несъгласие на Бюджет 2024
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР