Бюджет 2022 ще бъде готов към края на февруари. Растежът

...
Бюджет 2022 ще бъде готов към края на февруари. Растежът
Коментари Харесай

Асен Василев: Ние сме по-енергоемка икономика, ръстът на инфлацията беше очакван

Бюджет 2022 ще бъде подготвен към края на февруари. Растежът в бюджета е към 4,8 на 100. А инфлацията е заложена сред 5 и 6%. Д, без коронавирус ограниченията, е 2,5%, с коронавирус ограниченията излиза към 4%. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на финансите Асен Василев.

Ние сме по-енергоемка стопанска система, растежът на инфлацията беше предстоящ. За идната година чакаме (инфлация) в троен размер. Движим се в 5-7 на 100, не чакаме да минем 10%, сподели Василев. Повишаване на МРЗ към този момент е изядено, добави той.
 Окончателно удължиха Бюджет 2021 година до март 2022 година
Окончателно удължиха Бюджет 2021 година до март 2022 година

Той ще важи до края на март,

Няма по какъв начин държавното управление, влизайки на 15 декември 2021 година да остойности всички политики, които желае да организира . Голямата част от съдружните политики би трябвало да бъдат заложени в бюджетиране, изясни Василев забавянето на бюджета.

" В момента са заложени доходи, които са относително консервативни , тъй като се регистрират растежът на стопанската система, инфлацията както и усъвършенстваната събираемост ", добави министърът.

Правилната политика не е да се усилват изключителните заплащания, а лекарите да получават естествени хонорари, сподели в отговор на въпрос дали не е имало опция за нарастване на парите за медиците на първа линия за справяне с коронавирус.

По думите му са заложени доходи, които са относително консервативни, те регистрират растежа на стопанската система, инфлацията, регистрират избрана събираемост. Подготовката на този бюджет се преценява и с политиките на обособените участници в държавната коалиция, изясни той.
 ИПИ с различния си бюджет предлага смяна в данъчната политика
ИПИ с различния си бюджет предлага смяна в данъчната политика

Да се заложат и моркова, и тоягата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР