Бюджет 2022 може да се охарактеризира като амбициозен, но и

...
Бюджет 2022 може да се охарактеризира като амбициозен, но и
Коментари Харесай

Кирил Симеонов: Любомир Каримански сподели, че ще бъде кандидатът за гуверньор на БНБ от ИТН

" Бюджет 2022 може да се охарактеризира като упорит, само че и в същото време обществено обективен ".

Това сподели в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+ националният представител от " ИТН " Кирил Симеонов, член на парламентарната Комисия по бюджет и финанси и ръководител на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии.

" Именно фискалният консерватизъм е една от аргументите България да изостане и да напусне траекторията на догонващо развиване ", уточни той

" Критиката, че попадаме в гръцки сюжет, е неуместна. Гърция имаше съвсем 130% дълг към Брутният вътрешен продукт и съвсем 13% недостиг, по-късно ревизиран на над 15%. Нужно е да се влага както в хората, по този начин и в капитала ", разяснява Симеонов.

" През лятото ще има актуализация, с цел да се види реализирането на финансовите вложения, както и да бъдат остойностени съответните задължения и да залегнат политиките от съдружното съглашение. Тогава ще имаме и по-акуратна картина за инфлацията, защото има всички индикации, че централните банки ще стартират поетапно повдигане на лихвите. Дефицитът е главно обвързван с финансовите вложения, а в случай че една част от тях не бъдат осъществени, то тогава самият недостиг ще намалее ", сподели още той.

" Нужни са и ще се подхващат промени както в опазването на здравето, по този начин и в пенсионно-осигурителната система, защото разходопокривният модел единствено ще задълбочава недостига в пенсионната система, имайки поради демографската обстановка ", уточни националният представител.

Попитан дали Любомир Каримански ще бъде препоръчан от Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка, Симеонов отговори по този начин: " Не мога да приказвам от името на партийното управление, само че доколкото видях самият господин Каримански показа, че той ще бъде претендентът за гуверньор на Българска народна банка от Има Такъв Народ. Оттам нататък, може би ще се водят съдружни договаряния и управленията ще се схванат в допълнение ".

" Относно електронното ръководство - най-важните цели са електронната идентификация, с цел да може жителите и бизнесът да получават съответни електронни услуги. Отворените данни, регистровата промяна, центрове за споделени услуги, отпадане на удостоверения и изцяло облекчение на административната тежест са измежду другите значими цели на дневен ред ", сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР