Бюджет 2021 не е предизборен. Той е следизборен - след

...
Бюджет 2021 не е предизборен. Той е следизборен - след
Коментари Харесай

Доц. Григорий Вазов: Бюджет 2021 е следизборен

”Бюджет 2021 не е избирателен. Той е следизборен - след изборите през 2021-ва година ”, сподели пред БНР доцент Григорий Вазов - член на Фискалния съвет на България и ректор на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и изпълнителен шеф на Лабораторията за научно-приложни проучвания към ВУЗФ – VUZF Lab.
" Слез изборите 2021-ва ще има ново държавно управление, без значение какво е, което ще бъде сложено пред много съществени тествания за осъществяването на този бюджет. Ние не знаем какво ще стане през ноември, декември, януари - от позиция на пандемията, какви нови разноски, които не са планувани и ги няма като буфери в бюджета, ще бъдат направени. Имаме една доста огромна неустановеност в този така наречен следизборен бюджет за 2021-ва година ".

Според него в това държавно управление има хора с дълъг политически опит и знаят, че държавните управления на Иван Костов и на Сергей Станишев са създали предизборни бюджети и са изгубили изборите.

Доц. Вазов акцентира, че пари за обществен бюджет има и те са оповестени като еднократен разход от бюджета за 2021-ва година:

" Да, еднократни разноски, само че кое ще бъде това държавно управление, което в края на 21-ва година ще откри политическата храброст и в новия бюджет за 2022-ра ще махне тези разноски ".

Той позволи, че до края на 2021-ва година може да има и втори избори. Според него бъдещото държавно управление при всички случаи ще е съдружно.

Финансистът разяснява, че в случай че не се извърши упованието за задгранични вложения, има опция за преструктуриране на бюджета в по-големи финансови, обществени капиталови разноски с добра успеваемост:

" Така че 21-ва, 22-ра година да се появи нещото, което ще създаде прихода за бюджетите през идващите години ".

Той акцентира, че заложените разноски са консумативни, които са доста нужни, само че не са производителни разноски: " Трябва да се създадат разноски, с цел да се научим по какъв начин да ловим риба, а не да консумираме замразена риба от държавен запас на някоя европейска страна ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР