Бюджет 2021 е разоряващ и неговата философия е след мен

...
Бюджет 2021 е разоряващ и неговата философия е след мен
Коментари Харесай

Президентът: Мерките срещу COVID-19 са PR, хората не умират от COVID-19, a заради хаоса

Бюджет 2021 е разоряващ и неговата философия е „ след мен и потоп ”. Бюджетът освен, не е реален, той не е съответен на настоящите действителности, да не приказваме за провокациите, които ни чакат следващата година.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Президентът разяснява утвърдените пари на страната за следващата година и новите по-строги противоепидемични ограничения, които влизат в действие от довечера.

Следващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановката – опоскана хазна, нула промени, банкрутирали бизнеси и семейства и най-вероятно обществени напрежения, предвижда президента и добави, че доходи няма от къде да дойдат, а държавните задължения порастват.

Никой президент до момента не е налагал несъгласие на държавния бюджет, той е инструмент на държавното управление и то би трябвало да мисли какво ще се случва и след неговия мандат, сподели още Радев.

Новите ограничения са пожарни и закъснели. Използването на тази рецесия за PR води до загубата на човешки животи. Години наред лекари и медицински сестри напущат страната, Здравната каса се източва. Лятото се пропусна за каквито и да е дейности. И в този момент кабинетът се пробва да внуши, че отговорни са болните. Българите умират не поради ковид, а най-много поради хаоса в управляването на рецесията и поради отвод от достъп до опазване на здравето, сподели още президентът.

Моят зов към всички е да съблюдаваме ограниченията, с цел да може да разтоварим колкото се може повече нашите лекари и медицински сестри, които работят отвън лимита на своите благоприятни условия, прикани президентът.

По друга настояща тематика – за решението на депутатите да не се привиква Велико Народно заседание, Радев съобщи: Конституцията на ръководещите завърши още по-срамно, в сравнение с стартира. Фарсът, който се разигра, е едно от най-грозните похищения върху конституционализма в историята на България.

Премиерът употребява конституцията само, с цел да остане още няколко месеца на власт с една цел – те да вършат изборите по тяхната система, разяснява Румен Радев и добави: Това, което става в българския парламент е скандал и безусловно неприемливо.

Относно отхвърли му да подпише предлагането Димитър Митов да бъде назначен за дипломат в Румъния, президентът разяснява, че България би трябвало не просто да изпраща посланици, които да ръководят посолства, а посланици, които по всякакъв начин да отстояват българския интерес, да уголемяват партньорствата и да оказват помощ на българския бизнес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР