Бюджет 2018 е за 100% от българските граждани, а не

...
Бюджет 2018 е за 100% от българските граждани, а не
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Бюджет 2018 е за 100% от българските граждани, а не за 80%

Бюджет 2018 е за 100% от българските жители, а не за 80%. Това сподели министърът на финансите в свое мнение по време на дебата в Народното събрание по първото гласоподаване на държавния бюджет за 2018 година

Бюджетът през приходната част ще разпредели близо 40 милиарда лева Очаква се Брутният вътрешен продукт да доближи за пръв път над 100 милиарда лева и да възлезе на към 106 милиарда лева Ние не променяме налозите. Единствената смяна е достигането на минималната акцизни ставки за тютюна. За нас е значимо съществуващият модел на данъчна политика да бъде непокътнат. Чуха се доста доктринални тематики, свързани с неравенството и неговото превъзмогване. Бих приел като откровени предпочитание от страна на политическата класа, в случай че те биха довели фактически до тъждество. Спомняме си началото на прехода, когато всички бяхме равни. След това внезапно едни напреднаха, тъй като популярност Богу хората не са идентични. По-инициативните, по-образованите би трябвало и могат да имат повече. Ролята на бюджета е да изглажда неравенствата и да подтиква равния късмет на хората, съобщи Горанов.

Идентифицирахме като проблем качеството на работната мощ. В идната година продължаваме с вложенията в човешки запаси. На процедура няма безработица, а свободни работни места, за които не могат да бъдат открити чиновници. В края на интервала, за който сме внесли бюджета, се чака безработицата да бъде малко над 5%. Нива, исторически ниски, които доближат капацитета на стопанската система и стопират опцията за по-голям напредък, уточни финансовият министър.

Инвестираме в допълнение и в опазването на здравето, макар че не се е родил този, който ще начертае вярната рецепта по какъв начин да се излекува болното българско опазване на здравето. Бюджетът е средство, а не инструмент, сподели още Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР