Бюджет 2018 е добър и консенсусен въпреки трудните времена. Финансовият

...
Бюджет 2018 е добър и консенсусен въпреки трудните времена. Финансовият
Коментари Харесай

Бюджет 2018 е добър и консенсусен въпреки трудните времена

Бюджет 2018 е добър и консенсусен макар сложните времена. Финансовият министър Владислав Горанов е удовлетворен, че кабинетът е приел планът на бюджет 2018, бюджетът на НЗОК и Национален осигурителен институт.

След съвещанието на Министерски съвет пред медиите той регистрира сериозен стопански напредък за интервала след икономическата рецесия. Стратегията на държавното управление за поетапно понижение на недостига и за осъществяване на главните цели от държавната стратегия са намерили място във финансовата рамка за идната година, похвали се финансист номер едно.

 БСК подлага на критика бюджет 2018
БСК подлага на критика бюджет 2018

Очакваното повишаване на вложенията през 2017 година не компенсира забележителния спад от миналата година

Горанов смята, че това е един добър бюджет, който ще даде опция за обикновено действие на всички държавни органи. Темповете на повишаване на приходите в бюджетната сфера не могат да следват същите темпове, които се случват в действителния бранш, само че това не е наложително неприятна вест, счита Горанов.

Министърът чака смислени диспути в Народно събрание. Коалиционните сътрудници харесали макрорамката за идната година и щели да го поддържат. А запитан за какво няма да се понижи държавната дотация за партиите, той разясни, че тематиката би трябвало да се реши през Закона за политическите партии. Иначе мнението му е, че по-малката дотация ще усили зависимостите на партиите от олигархията.

Природата не търпи вакуум, счита Владислав Горанов. Над 750 милиона лв. се дават за разноски за личен състав , са заложени в бюджета за идната година. По думите му по-трудно се прави бюджет в сложни времена. За мен фискалната рамка е оптимална, безапелационен е министърът на финансите . Най-много пари се давали в проблематичните браншове. Горанов даде обещание години, в които приходите и в други браншове ще порастват.

 Бюджетът не е нито пица, нито калцоне, стига с
Бюджетът не е нито пица, нито калцоне, стига с " дянкови съпоставения "

Така КНСБ разяснява Валери Симеонов и внесе протестната декларация за 10% нарастване на заплатите в бюджетния бранш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР