Бялото сирене не трябва да има повече от 60% вода,

...
Бялото сирене не трябва да има повече от 60% вода,
Коментари Харесай

Бялото сирене ще съдържа до 60% вода

Бялото сирене не би трябвало да има повече от 60% вода, кашкавалът би трябвало да се създава единствено от сурово мляко, а върху продуктите, създадени напълно от български първични материали, ще се слага националният байрак. 
" Това ще стане с промени в някои наредби, които към този момент са направени ", заяви заместник-министърът на земеделието Крум Неделков.
В наредбата за специфичните условия към млечните артикули вкарваме наименованието " свежо прясно мляко ", като това ще бъдат свежи артикули от сурово мляко, опаковани в границите на 48 часа след издояване, без да е претърпяло какъвто и да е развой на нагряване или друга еквивалентна обработка. 
" Срокът на валидност на млякото ще бъде до 7 дни от датата на пастьоризация ", обясниха от ведомството. 
В наредбата също по този начин ще бъде въведено наименованието " бяло сирене ", за което условието ще бъде да не съдържа повече от 60% на вода. Относно наименованието " кашкавал " също се плануват критерии, които да изискват да се създава от сурово мляко, а софтуерният развой би трябвало да е непрестанен, с цел да се избегне влагането на междинни първични материали.
По думите на аграрния заместник-министър се планува също етикетирането на млякото и млечните артикули да изисква изтъкване страната на генезис или мястото на генезис на употребяваните първични материали. Когато суровините са примес от друг генезис, на етикета ще би трябвало да бъде посочено процентното им наличие със съответните страни и места на генезис. " Създаваме и разпоредба, с която да се даде опция на браншовите организации да слагат националния байрак на България за артикули, създадени напълно от български първични материали ", уточни доцент Неделков.
" От 28 март до през вчерашния ден са направени към 3500 инспекции. Преобладаващото месо в магазините е българско, а вносът е главно към част от веригите ", сподели заместник-изпълнителният шеф на БАБХ Галя Викьова.
Около 33 т храни са сложени под възбрана, от които 32 тона е трупно месо с генезис Северна Македония. За интервала от 27 март до 3 април в България са заклани 21 555 броя животни. Охладеното месо с генезис Македония е към 200 тона. Другото охладено месо на нашия пазар е с генезис Хърватия и замразено месо с генезис Нова Зеландия. 
Внесените в България яйца от Полша са към 3 млн. броя, от Украйна са към 1 млн., като от всяка пратка са взети проби и не са открити несъответствия. По щандовете има също био яйца от Унгария и от Латвия, само че в по-малки количества.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР