Бялото облекло винаги е било свързано с висок социален статус,

...
Бялото облекло винаги е било свързано с висок социален статус,
Коментари Харесай

Няколко трика за избелване на бельото

Бялото облекло постоянно е било обвързвано с висок обществен статус, предизвиквайки почитание и доверие от другите. Белият цвят символизира непорочност, съвършенство и добрина.

Вероятно в дрешника на множеството хора има елегантни бели облекла. Въпреки това белите облекла имат огромен минус – доста бързо се замърсяват. Много е мъчно или даже невероятно да се отстранен някои петна от такива облекла, по тази причина взехме решение да ви разкажем за необикновени и ефикасни способи по какъв начин да избелите обичаните си облекла.

Няколко метода за избелване на облеклата

Аспирин

Това хапче за главоболие добре отстранява жълтите петна от белите облекла. За да извършите това, разтворете 5 таблетки аспирин във вода и накиснете бельото в този разтвор. След известно време изперете облеклата по нормалния метод.

Сода бикарбонат

В 4 литра вода прибавете 1 чаша сода. Накиснете белите облекла или спалното долни дрехи в тази вода. След използването на подобен разтвор облеклата ви ще станат бели!

Лимонов сок

За да върнете първичната белота на обичаните си облекла, налейте 1 чаша лимонен сок във водата за изплакване. Сушете облеклата на слънце. Има и различен метод да избелите белите облекла. Накиснете през нощта белите облекла в гореща вода с 1 чаша лимонен сок. Сутрин изперете облеклата по нормалния метод.

 

Оцет

Добавете 1 чаша оцет към перилния препарат. Можете също да напръскате с оцет нечистите места, да вземем за пример яките и маншетите на ризите. Миризмата на оцета ще се изпари, когато облеклата изсъхнат.

Течност за миене на съдове
Най-добре е да употребявате артикули, които съдържат малко химически съставни елементи (без фосфати и хлор). Средствата за миене на съдове избелват облеклата доста по-ефективно от праховете за пране.

Водороден пероксид (3%)

Водородният пероксид може да се употребява за разчистване на разнообразни повърхности в къщата. Това е отлично избелващо средство без хлор, което може да се добави по време на прането. Препаратите, съдържащи химични съставни елементи, постоянно провокират алергии. Ето за какво, в случай че е допустимо, пробвайте се да употребявате естествени артикули, които са доста ефикасни и изобщо не повреждат здравето!

Върнете първичната белота на обичаните си облекла!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР