Бялата мечка (Ursus maritimus), наричана още полярна мечка, е бозайник,

...
Бялата мечка (Ursus maritimus), наричана още полярна мечка, е бозайник,
Коментари Харесай

Когато 150 кг от теглото ти е само храната

Бялата мечка (Ursus maritimus), наричана още полярна мечка, е бозайник, който населява единствено северните арктични брегове и острови на Евразия и Северна Америка. Тя е най-големият сухоземен див звяр.

Те са хищниците с най-голяма консумация на мазнини. Един мъжки доближава приблизително към 500 кг тегло, като единствено от храна към тежестта можете да добавите още 150 кг. Най-едрите мъжки човеци доближават тегло над 900 кг (рекордът се държи от мечок с внушителните 1002 кг).

С този насъбран ресурс от мазнини белите мечки могат да се изхранват повече от година! В районите, където не намират задоволително храна, тези животни минават в режим „ постене “. По този метод съумяват да устоят цели 12 месеца, изхранвайки се само с кафяви водорасли или морска трева.

Не си мислете обаче, че са безобидни или тромави. Те са много преносими и еднообразно рискови както на леда, по този начин и във водата. Главата и шията им са удължени, а мощно развитите кучешки зъби издават хищния им темперамент. Козината е транспарантна на цвят, само че когато е осветена от слънцето наподобява бяла (с по-дълги, груби и по-къси, гъсти, меки косми), подплатена с пълен слой подкожна лой – чудесно им оказва помощ да се слеят с бялата снежна среда.

Полярните мечки са също отлични плувци. Без старания преодоляват дистанции до 170 км.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР