Бяла. Има нужда от държавна грижа за малките населени места

...
Бяла. Има нужда от държавна грижа за малките населени места
Коментари Харесай

Жителите на Бяла към БСП: Искаме държавна грижа за малките населени места

Бяла. „ Има потребност от държавна грижа за дребните обитаеми места – във всяко обитаемо място да има здравно лице, служител на реда, учебно заведение, детска градина и добра транспортна мрежа “. Тези претенции насочиха жителите на гр. Бяла, Варненско към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ по време на представянето на „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Те подчертаха, че различен значим за тях проблем е да се извърши комасация на земята.
Народният представител Донка Симеонова съобщи, че „ Визия за България “ е грижа за всеки човек и се стреми да отговори на тези проблеми на българските жители. В сферата на образованието тя акцентира, че левицата желае модерно и почтено обучение, мислещи възпитаници и стимулирани учители. „ Искаме децата ни да учат в България и да се осъществят тук “, сподели още тя. Народният представител Тодор Байчев съобщи, че във връзка с сигурността сега държавното управление търпи сериозна рецензия. „ Ние сме за смяна на модела на работа на Министерство на вътрешните работи и повишение на капацитета и квалификацията на чиновниците, за справяне с криминогенната конюнктура. Справяне с дребната битова престъпност, която е камшик за нашето общество “, сподели още той. Депутатът Румен Георгиев акцентира, че България има потребност от нова цялостна селскостопанска политика, политика за поземлените връзки и ефикасното систематизиране на евросредствата в бранш Земеделие. „ Държавата би трябвало да сътвори тласъци и механизми за поощряване на развъждането на аграрни култури и преправка на първоначални артикули с висока добавена стойност “, разяснява той. Депутатът Чавдар Велинов съобщи, че главната цел на Визията е да смени порочния модел на ръководство. По думите му това може да стане като се трансформират главните сфери, касаещи живота на хората.
„ Визия за България “ е диалог за бъдещето на страната ни. Това съобщи Вяра Емилова, член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия в гр. Девня при представянето на Визията. Тя акцентира, че цел на пътуването на народните представители из страната е да се създадат и районни визии. Емилова прикани присъстващите да оказват помощ, дружно, да се изготви и визия за Девня. Народният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Станислав Владимиров показа Визията на левицата в частта стопанска система, приходи и опазване на здравето. Депутатът Николай Бошкилов отговори на въпросите на присъстващите, свързани с районната политика и образованието и показа предложенията на левицата в тази сфера. На поставените въпроси дава отговор и националният представител от Варна Георги Андреев.
Като съществени проблеми жителите показаха ниските приходи, демографската рецесия, неналичието на сигурност в дребните обитаеми места, повишението на цената на водата, пречките пред развиването на стопанската система
В Долни Чифлик главните въпроси, които насочиха жителите към представителите на левицата бяха свързани с активността на Здравната каса, наличието на учебниците, по които учат българските деца и достъпът до качествено опазване на здравето, феодализирането на общините, ръководени от ГЕРБ.
Народният представител Йордан Младенов съобщи, че стопанската система е главен дирек във „ Визия за България “. „ Няма ли добре развита стопанска система, няма да има средства и за обществени услуги “. Депутатът Иван Ибришимов акцентира пред събралите се потребността да върнем страната в опазването на здравето и тя да стане главен регулатор там. Народният представител Кристина Сидорова акцентира на значимостта и потребността от промяна в българското обучение. Като съществени проблеми, които би трябвало да бъдат решени, тя уточни подмяната на българската история, основаването на един учебник по един предмет със наличие, което да е съобразено с възрастовите и психическите особености на децата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР