Бял елен се появи в Карловско и за броени дни

...
Бял елен се появи в Карловско и за броени дни
Коментари Харесай

Бяло еленче слезе от гората в Карловско

Бял елен се появи в Карловско и за броени дни се трансформира в същинска сензация. Стотици към този момент го търсят, с цел да го видят, защото съгласно националното вярване белият елен значи нова обич. Камерата на също съумя да го снима.

За белия елен от дни приказват всички в региона. Обикаля из нивите и лозята на село Московец. Преди ден стигнал и до първите къщи в селото.

„ Отварям си прозореца, с цел да погледна какво е времето, а виждам тая козичка, ние нямаме кози тук. Откъде е пристигнала тази козичка. И като му погледнах към този момент рогата разбрах, че е еленче. За да пристигна, тук не е диво еленче. Това е благородно еленче ”, сподели Недка Петкова.

Белият елен не се разхождал самичък в региона. „ Долкото знам са слезли от Балкана. Преди към година може би огромният елен със сърната са слезли от Балкана и са почнали тук да населяват региона, защото намират храна ”, сподели още Стоян Стоянов.

„ Едва ли някой е виждал такова животно бяло. Аз го видях единствено в тил, то се изплаши и избяга в храстите ”, съобщи кметът на село Московец Валентин Ненов.-->

Според друга версия животните са отглеждани в стопанство наоколо и са избягали, а в този момент притежателят им ги търси. Според шефа на  Природонаучния музей в Пловдив белият елен е рядко срещано събитие и най-вероятно става дума за албинос.

„ Това най-вероятно е зародило в някаква близко родствена връзка или е разновидност - едно събитие, което се е получило инцидентно. Тези типове са по-податливи на болести ”, сподели шефът на Природнонаучния музей-Пловдив доктор Огнян Тодоров.  

Много хора към този момент обикалят региона с вярата да видят елена, който съгласно националното вярване ще им донесе нова обич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР