Бяхме приятно изненадани, че все още имаме клиенти за компактдискове

...
Бяхме приятно изненадани, че все още имаме клиенти за компактдискове
Коментари Харесай

Компактдисковете навършиха 40 години

„ Бяхме прелестно сюрпризирани, че към момента имаме клиенти за компактдискове в магазина ", сподели пред уеб страницата Джордж Фланаган, управител на известния музикален магазин „ Раф трейд " в Ню Йорк. „ Интересът е по-малко от 10 на 100 от общия ни бизнес, само че е в унисон с по-малобройната селекция, която предлагаме ".

Музикалната промишленост би трябвало да благодари на огромните звезди за растежа в приходите от дискове. Някои от най-ярките и известни през днешния ден реализатори като Би Ти Ес, Тейлър Суифт, Оливия Родриго и Адел пуснаха албумите си на дискове, тъй като имат правилни фенове, които купуват CD версии на новите им издания. Албумът „ 30 " на Адел през първата си година на пазара продаде над пет милиона екземпляра, като 880 000 са продажби на CD.

Изненадващият отговор на въпроса кой към момента купува дискове, е поколението Z. Родените в средата и края на 90-те до началото на новия век, когато CD плейърите станаха съвсем ненужни с появяването на iPod на " Епъл " през октомври 2001 година, купуват новите албуми във формат CD и демонстрират гордо своите сбирки в обществената мрежа ТикТок.

Пред „ Билборд " притежателят на музикален магазин в Портланд, щата Орегон сподели, че младежите през днешния ден си купуват коли втора употреба, в които има уредби с компактдискове и това интензивно подхранва интереса им към музика на CD. Той е безапелационен, че дисковете се завръщат. „ Много от младите деца в този момент считат, че дисковете са яки, както в последните две десетилетия младежите мислеха за винила. Но има огромен проблем с доставките на плочи. Някои неща се свършват и не получаваме доставки по осем-десет месеца. Това кара и клиентите на музика на винил да се замислят дали да чакат, или да купят компактдиск ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР