Бяха проверени всички къщи за гости, останали в мониторингов период,

...
Бяха проверени всички къщи за гости, останали в мониторингов период,
Коментари Харесай

Десислава Танева с нови разкрития за къщите за гости


Бяха тествани всички къщи за посетители, останали в мониторингов интервал, плюс 7 къщи по сигнал. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева в утринния блок на БТВ.

"15 къщи за посетители са тези, за които считаме, че не се употребяват по предопределение. 4,5 милиона лв. ще бъде общата върната сума. Ще предадем всички данни на прокуратурата ", сподели още тя.

"Проверена е и къщата на кмета на Долна Баня, както и къщата на кмета на Луковит. Но техните къщи се използваха по предопределение. Там имаше други нарушавания, тъй че ще им се удържат към 10-15% от дотациите ", добави Танева.

"Прокуратурата работи и по случая с къщата за посетители на Александър Манолев. Той ще върне 100% от дотацията ", разкри земеделският министър.

"Двама чиновници на Държавна фирма "Земеделие " бяха свързани две къщи за посетители. Оказа се, че тези къщи за посетители работят по предопределение. Ще има санкции за чиновниците по общото право ", приключи по тематиката Танева.

"Проблемът е извънредно сериозен. Очакваме съответни реакции за чумата по животните, от всички, които живеят в инфектираните зони. Трябва да има социална отговорност. Всеки евентуално може да стане пропагандатор на болестта. Вчера хванахме коли със 170 кг месо от инфектираните зони. Ще има компенсации за стопаните ", разкри министърът на земеделието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР