Бяха провеждани серия от срещи с медицинските сестри, които протестират.

...
Бяха провеждани серия от срещи с медицинските сестри, които протестират.
Коментари Харесай

Социалният министър видя протестиращите медицински сестри като политически инструмент

Бяха провеждани серия от срещи с медицинските сестри, които стачкуват. Проблемът в диалозите е, че всякога идват нови и нови претенции. Това съобщи общественият министър Деница Сачева. Тя видя политическа акция в протичащото се в някогашния Партиен дом – настояването за оставката на здравния министър Кирил Ананиев, а има искане за оставка и на самата Сачева.
" Зад тях стоят политически съперници и допускам, че търсят медийно внимание ", акцентира общественият министър. И изясни по какъв начин преди 2 дни се срещнала с Валентина Казанджиева, която, по думите на Сачева, стачкува поради Закона за обществените услуги в границите на самодейността " Системата ни убива ". Не разбирам какви са настояванията им, добави министърът, като акцентира, че имало категорично регистриране да се направи проверка на Закона за обществените услуги.
Законът за персоналната помощ няма да бъде анулиран, само че има потребност от рационализиране и прецизиране, тъй като той изключва някои хора, сподели още Сачева и изясни, че имало и други претенции, на други майки. " По Закона за персоналната помощ Вера Иванова и Нели Димитрова получават пари, а аз изяснявам на други майки за какво не получават помощ за Закона за обществените услуги. По тематиката за хората с увреждания се въртим в кръг ", оплака се Деница Сачева.
" Всички имат претенции – бюджетът е в тъкмо избрани рамки и ние не можем да излезем отвън тях ", продължи с обясненията Сачева. По закон, 674 000 български жители трябвало да имат самостоятелна помощ, само че нямало кой да пресметна кой тъкмо от каква помощ има потребност и се почва с обвиняванията, че се дават пари на калпак.
" Говорим, че има майки, които желаят да получават единствено пари, а има други, които желаят обществени услуги. Нямаме опция да построяваме качествени обществени услуги, тъй като върви тежък популизъм и агитация за Закона за обществените услуги. Трябва да намерим баланс – не можем да осъществим настояванията на едни за сметка на други ", сподели Сачева и де факто упрекна Българска социалистическа партия, че с даването на Закона за обществените услуги на Конституционния съд нажежава ситуацията. Социалният министър особено обърна внимание на претекстовете и сподели, че там имало подозрение дали обществената политика трябвало да е всеобхватна т.е. да обгръща всички хора.
По въпроса с назначението на Адриана Стоименова за зам.-социален министър, Сачева изясни, че Стоименова била проверявана 2 години поради сигнали за работата ѝ в неправителствения бранш, само че нямало нищо намерено. Трябва експертиза, отбрани общественият министър Стоименова откакто ѝ беше казано, че Стоименова и „ Системата ни убива ” са от дълго време в открита омраза. Още: " Забравихме ли кой е новият зам.-социален министър? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР