Бяха проведени серия от срещи с медицинските сестри, бяха отпуснати

...
Бяха проведени серия от срещи с медицинските сестри, бяха отпуснати
Коментари Харесай

Деница Сачева съзря политически елемент в действията на мед. сестра на перваза на НС

Бяха извършени серия от срещи с медицинските сестри, бяха отпуснати спомагателни финансови средства след среща с премиера, имаше диалози и със синдикатите, тъй че това, което се случва сега, има политически детайл. Това съобщи в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е по отношение на здравната сестра Бойка Анастасова, която е излязла през прозореца на Народното събрание и стои на перваза, отказвайки да влезе вътре.

,,Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически съперници и се търси медийно внимание'', добави по случая общественият министър.

Извънредно състояние с барикадираните медицински сестри

По отношение на Закона за персоналната помощ Сачева изясни, че той би трябвало да бъде модернизиран.

,,Искания имат медицинските сестри, майките на деца с увреждания, пенсионерите, само че ние не можем да излезем от бюджетните рамки'', безапелационна е министър Сачева.

,,Има майки, които желаят само да получават пари, а има други, които желаят да употребяват обществени услуги. За страдание ние нямаме опция да построяваме качествени обществени услуги, тъй като върви тежка агитация. Тази тематика се отваря по чисто политически съображения. Има доста хора, които не могат да излязат на митинг, беседват с нас, споделят ни какво желаят, само че се стига до замяна по тематиката на хората с увреждания, показва се тематиката като шоу и политически пърформанс. Не можем да приказваме по сериозните тематики сериозно'', разяснява още тя.

Българска социалистическа партия внася Закона за обществените услуги в Конституционния съд

,,Закона за персоналната помощ няма да бъде отстранен, само че би трябвало да бъде стеснен в границите на нашите благоприятни условия като общество. За персоналните асистенти би трябвало да има стандарт и услуга, която да бъде регулярно финансирана. Много е значимо да намерим баланс сред всички хора, които имат потребност, а освен една избрана група да бъде облагодетелствана за сметка на друга'', изясни общественият министър.

,,Това, което се случва, визира цялото общество. Трябва да си дадем сметка какво желаеме и накъде вървим. Не става въпрос за събаряне на държавното управление, а за разрушение на обществото. Законът за обществените услуги е закон, по който е работено три години и признат в Народното събрание, а не щеш ли в този момент Българска социалистическа партия го дава на Конституционния съд с неуместни мотиви'', означи в умозаключение Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР