Бяха облетени с вертолет районите, на които подозирахме, че се

...
Бяха облетени с вертолет районите, на които подозирахме, че се
Коментари Харесай

Радев: Вероятно има пропуски при затворника от Ловеч

Бяха облетени с вертолет регионите, на които подозирахме, че се намира избягалият. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който пристигна в Народното събрание, с цел да даде информация пред депутатите за избягалия пандизчия.

48-годишният Борис Иванов, който е наказан на 13 години отнемане от независимост за блудства и обири, избяга от мандра, в която работел, до момента в който излежавал присъдата си в затворническо общежитие, в Ловеч на 21 юни.

Извършена е инспекция на адресите на околните хора на избягалия пандизчия, само че на тях няма никаква диря от него. Органите на реда са посетили компанията, където пандизчията е работил, а в региона са проведени контролни пунктови, на които се правят инспекции. Проверява се железопътният и автобусният превоз, събрани са и свидетелски показания.

„ Премиерът ме попита: „ Хванахте и го? “. Продължаваме да го търсям, аз съм оптимист “, счита министърът на вътрешните работи.

Вероятно има някакви пропуски в оценката на управлението на пандиза, когато са му трансформирали ограниченията. Едната от тях е от непоколебим на общ режим, по-късно от закрит на открит вид през другите години. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев от парламентарната естрада за случая с избягалия пандизчия в Ловеч, съобщи „ Фокус “.

„ За жал, това е пропуск. Ето признавам една уязвимост, която сме открили още по случая с Пелов “, съобщи той.

„ Работим по въпроса да създадем разбор за какво нашият чиновник, в случай че участва на смяната на мярката, няма право на глас “, разяснява министърът.

„ Уверявам ви, че вършим всичко допустимо и продължаваме да го търсям “, разгласи Валентин Радев. „ При случаи на отклоняване нормално пандизчиите са залавяни, безусловно нямаме пропуск. И това лице ще бъде хванато, нека не направи някаква пакост, до момента в който успеем “, сподели още вътрешният министър.

Темата разяснява и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него този случай „ налива в допълнение в мелницата “ на ръководещите, в подтекста на импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение, който е стимулиран с несполучливата политика на държавното управление в бранш „ сигурност “.

„ Българска социалистическа партия има задоволително вътрешни проблеми. На тях име е ясно, че този избор няма да мине. На тях им би трябвало стабилизиране на обединението и продължение на ръководството, с цел да може те да си вземат решение вътрешните проблеми. На тях едни предварителни избори не са им преференциални. Този избор е една услуга на ръководещото болшинство, с цел да консолидира редиците и да подсигурява продължение на ръководството “, счита Каракачанов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР