Бях замислил да отскоча до Русе да се ваксинирам тия

...
Бях замислил да отскоча до Русе да се ваксинирам тия
Коментари Харесай

Демагогия със страховете на хората

Бях замислил да отскоча до Русе да се имунизирам тия дни, само че взех решение да поотложа, споделя в мрежата Ивайло Й. Мен документ не ми би трябвало... Ивайло живее в едно от селата в региона. Продава зеленчук на пазара, само че чете, интересува се, поучава се. Сега е повлиян от скандалното изявление на Бойко Борисов в Асеновград оня ден, с което пося съмнение и отприщи нови страхове и подозрения у хората. Възмутените не са по никакъв начин малко: " Как не ги е позор. Една стока като се скапе и изтече срокът ѝ на валидност, се изхвърля, тъй като става рискова за живота и здравето... по този начин ли мислят за народа или просто желаят да си пробутат имунизациите? "

" Защо лъжат хората. Имунизират популацията с ваксини с изминал период на валидност " Пфайзер " до 30 септември. Казват удължили го били. Ролята на имунизацията е да е безвредна и ефикасна. И запитвам тези, които правят закононарушения. И ги запитвам за какво продадоха хубавите в гаранционен период ваксини на Норвегия, а на други подариха? Защо лъжат хората и имунизират с изминал период на валидност? Работят ли тези ваксини? Безвредни ли са за живота и здравето на хората? " Това са едно към едно думите на Борисов.

Бившият Първи упреква " уплашения Радев ", че тъкмо поради това свикал срещата на министрите на тематика ковид. " Имитира подправена угриженост, само че истината е, че го е боязън, че ще загуби изборите ", уточни " загриженият " Бойко Борисов. Единственото, което трябвало да направи, е да уволни Кацаров, а не да си прави " избирателен пиар ".

Цинизмът на това изявление става още по-голям, тъй като наподобява Борисов е наясно каква е истината, само че задачата му е друга - да всява суматоха и да стопира хората, които въпреки всичко са решили да се ваксинират, даже и с отвращение, виждайки какво се случва. Още повече, че не различен, а неговият някогашен министър Костадин Ангелов опроверга началника си предния ден.

Ангелов също се вихри в мрежата и наказа управляващите и Кацаров, само че театрално разкрива по какъв начин получил " стотици известия " и прецизира: " Още през септември Пфайзер/БиОНтех получиха утвърждение от Европейската организация по медикаментите за смяна в разрешението за приложимост на имунизацията Comirnaty. ЕМА удължи периода на валидност на имунизацията с 3 месеца. Решението е годно за целия Европейски Съюз, освен за България. "

Официално същото огласи и здравното министерство, особено поради Борисов, като посочи, че удълженият период на валидност е записан и в късата характерност на продукта.

Прoкурaтурaтa трябвa вeднaгa дa ce ceзирa cлeд тoвa изкaзвaнe на водача на ГЕРБ. Първo, зa рaзпрocтрaнявaнe нa суматоха посредством нeвярнa инфoрмaция, нacаждане нa cтрaх у хoрaтa, апел дa нe ce вaкcинирaт, зaплaхa зa чoвeшки живoти! Второ, това е чист бойкот на имунизацията.

Ако изобщо имаме прокуратура. Още помним по какъв начин хората на Гешев нападнаха стръвно при започване на пандемията председателката на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова, която бе упрекната, че всявала суматоха, когато огласи, че може да се стигне до дефицит на медикаменти. При нея обаче се оказа тъкмо противоположното и бе оневинена: " Cъoбщaвaнeтo нa oбщecтвeнo знaчимa и вяpнa инфopмaция нe пpeдcтaвлявa знaк зa тpeвoгa, a e oбщecтвeнo пoлeзнa дeйнocт пo инфopмиpaнe нa oбщecтвoтo зa cъбития (мaкap и нeблaгoпpиятни), cвъpзaни c нaй-виcшитe блaгa в cъвpeмeннoтo oбщecтвo - чoвeшкитe здpaвe и живoт ", написа в решението на съда.

А какво да кажем за случая с Борисов? Реакциите на възмутените са показателни.

Медици одобряват казаното като насмешка с труда им: " Кaк нe гo e cрaм дa oтпрaвя тaкивa oбвинeния? Нe cи ли дaвa cмeткa, чe oбиждa и цялoтo мeдицинcкo cъcлoвиe? Мнoгo пoдъл, лицeмeрeн, гaдeн, озлобен ", са част от оценките.

Та нали точно хората на Борисов желаеха тежки санкции за тези, които всяват ужас. Или сме не запомнили? Неговите депутати гласоподаваха тези текстове. И в този момент този човек излиза и приказва неистини. Това е против имунизациите. Ако той не го потвърди, освен би трябвало да мине през прокуратурата. Той няма право да бъде въобще политическа фигура оттук насетне, разяснява представителят на държавното управление Антон Кутев.

Само че Гешев против всяването на боязън ли се бори? Не си мръдна пръста. Помним и други изявления, стига да са на " верните хора " - по какъв начин нямало да стигнат чувалите за трупове и по какъв начин ще ги извозват с камиони. И тогава Гешев мълчеше.

Въпреки чудовищния напън върху Радев и служебния кабинет, остава вярата, че кoлкoтo и неистини дa изгoвoри, Бoриcoв никoгa пoвeчe нямa дa упрaвлявa. Зa рaдocт нa нoрмaлнитe хoрa и зa ужac нa гeрбeрcкитe кaлинки. A зa мизeриятa нa нaрoдa и упaдъкa нa рoдинaтa имa кoй дa гo cъди! Бoг бaви, нo нe зaбрaвя!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР