Бях толкова сигурен, че Ким Катрал никога няма да се върне към франчайза „Сексът и градът“, залагам на това

...
Уикенд (да се чете: три дни) с платени разходи до
Коментари Харесай

Уикенд (да се чете: три дни) с платени разходи до местната дестинация по избор на победителя. Това бяха залозите в облог, който направих със съпруга си през зимата на 2021 г. срещу 2022 г., все още в разгара на пандемията, когато беше премиерата на „И точно така…“.

На тази премиера, на продължаващата поредица, която започва след шест сезона на „Сексът и градът“ и два пълнометражни филма, очевидно липсваше един елемент: Саманта Джоунс, една четвърт от квартета жени, които прочуто скитаха по улиците на Ню Йорк – и техния любовен живот – в края на 90-те и началото на нещо, когато сериалът на HBO вървеше по своя знаменит курс. (HBO и Max са част от Warner Bros. Discovery, подобно на CNN.)

Джоунс, сексуално положителният PR специалист, който добави известна подправка към процедурата, разбира се беше изигран от Ким Катрал, филмов актьор от 80-те години на славата на „Манекен“ и „Големи проблеми в малкия Китай“. Но след края на наградената с Еми поредица през 2004 г., заедно с пълнометражния филм „Сексът и градът“ от 2008 г. и лошо приетото продължение от 2010 г., Катрал отказа да се появи в трети филм, който така и не се случи. Когато „И точно така…“ се създаваше, Катрал се бе преместила от франчайза и не беше помолена да бъде част от него.

Въпреки това съпругът ми беше сигурен, че по някакъв начин Катрал в крайна сметка ще се появи отново като герой в някакъв момент по време на серията „И просто така…“ Аз, от друга страна, бях напълно уверен, че това никога няма да се случи.

И така, условията бяха прости: Катрал, в ролята на Саманта, трябваше да се появи пред камерата в сцена от новия сериал по всяко време, преди той да приключи. И докато бях доста изненадан да видя толкова много директни препратки към Саманта в първия сезон на „И точно така...“ – включително нейното пищно изпращане на погребални цветя, за да утеши Кари (Сара Джесика Паркър) след загубата на Mr Big , както и тяхната продължителна текстова комуникация - до финала на сезона бях в безопасност.

Съкратено до края на май тази година, само седмици преди премиерата на втория сезон на сериала, когато изтече, че Катрал всъщност ЩЕ повтори ролята на Саманта. Както се случва, приключвах работния си ден в офиса на CNN в Ню Йорк, докато съпругът ми ме чакаше в парка наблизо. Всъщност той беше този, който ми съобщи новината, изпращайки ми статия в социалните медии. Един колега - очевидно не е фен на "Сексът и градът" - ме попита дали това е голяма работа, на което аз отговорих: "Да, това е голяма работа!"

Актьорският състав на "Сексът и градът", сезон 2, отляво: Синтия Никсън, Кристин Дейвис, Сара Джесика Паркър и Ким Катрал през 1999 г. Актьорският състав на "Сексът и градът", сезон 2, отляво: Синтия Никсън, Кристин Дейвис, Сара Джесика Паркър и Ким Катрал през 1999 г. Архив на Хълтън/Гети изображения

Какво направи развитието толкова шокиращо – наравно, бих казал, с други известни телевизионни моменти като „Кой застреля JR?“ на „Далас“ – беше точно колко ясно Катрал беше дала да разбере, че ролята на Саманта е твърдо в миналото за нея. Още през 2017 г. тя по-специално каза: „Това е ясно решение, овластено решение в живота ми да завърша една глава и да започна друга... Това е страхотна част. Играх го след финалната линия и след това малко, и ми хареса.” Миналата година тя дори присъства на събитие Variety Power of Women (за което беше носител на отличие), изградено около „силата да казваш не“ (което разбира се се отнасяше до нещо повече от просто да кажеш „не“ на ролята на Саманта, но със сигурност послужи като импулс).

Да не говорим, че имаше публични коментари от Катрал и Паркър, които предполагаха напрежение между бившите колеги (интервюто на Катрал от 2017 г. с Пиърс Морган и забележките на Паркър към Анди Коен, както и по-скорошен материал във Variety, в който тя каза, че не би чувствайте се комфортно с връщането на Катрал във франчайза).

И въпреки това съпругът ми остана отдаден на идеята, че Катрал един ден ще се завърне, дори и в някаква самостоятелна сцена, ако не за друго, то „парите говорят, а биковете – разхождат“. В крайна сметка, разбира се, това беше правилното чувство, тъй като Катрал направи хитро споменаване на преговорите си около предстоящия си финален сезон 2, докато в „The View“ през юни, когато каза, че е получила „обаждане от ръководителя на HBO“ с молба тя да се появи в сериала. „Позволете ми да бъда креативен“, спомня си казаното от Катрал, добавяйки, че едно от нейните изисквания е да има приятелка и дългогодишна сътрудничка Патриша Фийлд отново като неин дизайнер на костюми за Саманта.

Урокът тук: колкото и мощно да е да кажеш „не“, има и стойност в това да знаеш кога е добре да промениш решението си. Тази седмица ще можем да видим най-емблематичния герой на Катрал още веднъж, но не се надявайте на повече Саманта в наскоро осветения сезон 3 на поредицата – Катрал официално каза, че това камео е толкова далече както тя ще отиде.

Но не съм готов да залагам на това.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР