Бях свидетел на прокурори, които си играеха Тетрис, докато се

...
Бях свидетел на прокурори, които си играеха Тетрис, докато се
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова пред Комисията за Нотариуса: Прокурорите работят по поръчка и по едни дела си затварят очите

„ Бях очевидец на прокурори, които си играеха „ Тетрис ”, до момента в който се решаваше човешка орис ”, разкри тя

Мартин Божанов – Нотариуса си позволяваше да търгува с въздействие. Ако не положите старания, ще има още Мартинбожановци в тази система. Прокурорите работят по поръчка и по едни каузи си затварят очите и ги поставят „ на трупчета ”. Това съобщи Ивайла Бакалова, която е на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.

„ Бях очевидец на доста ограничения за неотклонение, в които не видях нищо законно. Съдът не четеше въобще материалите по делото. Бях очевидец на прокурори, които си играеха „ Тетрис ", до момента в който се решаваше човешка орис. Виждат, че някои от вас ме гледат с доста огромно съмнение, само че им поисквам в никакъв случай да не им се случи. Сега са от тази страна, само че могат да са и от нашата “, сподели Бакалова.

Тя означи, че е очевидец на „ всички пратеници на прокуратурата “ и по какъв начин при Веселин Денков/ мъжът до нея в живота/ са идвали хора да го подканят да си заплати. „ Казваха му: започваш доста да ядосваш прокуратурата “, посочи тя.

„ По първото дело, за което е арестуван Веселин Денков, за два дни са разпитани 7-8 очевидци. След като беше арестуван, се стартира един институционален напън и принуда. На мен ми бяха повдигнати 11 или 12 проверки, доста от тях на неработещи компании. Кой заплаща за цялата тази принуда? На вас най-вероятно не ви е толкоз значимо, само че на елементарните жители им е ”, счита тя.

„ Един от въпросните съдии в Специализираната прокуратура ни беше споделил доста доброжелателно през негов родственик, че каквото и да създадем, Веселин Денков няма да излезе преди изборите. Мартин Нотариуса се появи март месец. Седмица или две се опитваше да си провежда среща с мен. Каза ми ужасяващи неща, някои от които са записани и излъчени във кино лентата на Антикорупционния фонд. Институциите тогава бяха завладяни. Сега не знам – несъмнено са най-малко една четвърт свободни. Той ми сподели, че този съд може да гледа ограничения на посланици, че този съд е страната, да не гледаме индивида дали е почтен, или отговорен, а просто да си платим. И той ми сподели, че би трябвало да минат изборите, да се „ поотхлаби хватката ”, добави описа си Бакалова.

Тя цитира и думи на Мартин Божанов – Нотариуса по адрес на спецсъда: „ Хубаво е да си промените юриста, тъй като с него няма по какъв начин да се получат нещата ”. И добави, че юрист Ина Лулчева е известна, че взема решение делата си „ по правния път, а не през задната врата ”. „ Не мисля, че Мартин Нотариуса е единственият проблем на правосъдната система. Ваша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права ”, прикани Бакалова депутатите в комисията.

Ресторантьорът Веселин Денков, който живее с някогашната „ Мис България “ описа пред комисията в Народното събрание по какъв начин е бил изнудван да заплати 100 000 евро, с цел да не се трансформира от очевидец в обвинен


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР