“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен.

...
“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен.
Коментари Харесай

Жената на застреляния до Женския пазар: Пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още смърт

“Бях шокирана от това, че казусът е толкоз брутално еднакъв. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше извънредно мъчително и мъчно за мен, тъй като към този момент имах трезва визия ”, това сподели брачната половинка на мъжа, погубен от собствен комшия на Женския пазар - Надя Андреева, в ефира на NOVA.

 

“Безсънието се върна, започнах трескаво да мисля, чета и чувам в тази посока. Гледах изявление на Иван, в което той разяснява казусът на Иво. Не можех да спра да дълбая в този случай и да си напомням всички стадии от нашия случай ”, добавя още тя. 

 

“След убийството на Иван Владимиров - за първи път ме обзе яд. Нямаше по какъв начин да остана равнодушна, тъй като моето безразличие би било еднакво на закононарушение. 

Тези пробойни в системата ще образуват нови такива случаи и още гибел ”, сподели Андреева. Тя е безапелационна: “Институциите не работят. Ние нямаме надзор и инструмент, с който да се защитим ”. 

 

По думите й фамилията е подавало голям брой тъжби, само че не е формирано разследване, “защото нямаме задоволително очевидци ”. Посъветвали брачна половинка й да си купи електрошоков револвер. 

 

Надя описа за случай, в който упрекнатият в убийството - 62-годишният Константин  Дамов, е протегнал ръка на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек стартира да ни наскърбява.

 

В момента, в който аз му споделих да спре да рита и да поговорим, той потегли към мен и замахна с пестник към корема ми. В този миг Иво го изрита с крайник, с цел да го отблъсне ”, споделя Надя. 

 

Малко по-късно мъжът се връща и стартира да тропа по врата на фамилията.  “Иво ми сподели, че това е револвер и желае да ни убие ”, спомня си вдовицата. 

 

Надя описа за деня, в който мъжът й е погубен. На територията на парцела на семейството има майстори, с тях е и Иво Андреев, дружно инсталират междинна врата. “Този човек живее в прилежаща постройка в нашия парцел.

 

Дори не разделяме общи идеални елементи с него ”, изяснява Надя за Дамов, който живее в дребна постройка в съседство. “Майсторите пристигнаха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал около тях, до момента в който инсталират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля ”, описа брачната половинка на убития.

 

“Чух изстрелите. Казах си, че това е звук от слагането на вратата, само че към този момент бях по стълбите ”, добавя тя.

 

Надя твърди, че е Дамов изпозлва висчките си куркуми - 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво - целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, само че дишаше ”, описа още дамата. Тогава Константин Дамов я заплашва, като декларира, че тя “е идната ”. 

 

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди колата за спешна помощ да пристигна. Вътре в себе си продължавах да тая голяма вяра той да е жив. Медиците го взеха с носилка в колата за спешна помощ. Няколко часа нямах информация какво се е случило ”, спомня си Надя злощастия ден.

 

За гибелта на брачна половинка си схваща от медиите. 

 

Жената е безапелационна - съседът й е възнамерявал убийството. “Преди този случай имахме директна опасност, когато той сподели на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш доста дълго ”. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР