Бях резервирала стая в хотел в Слънчев бряг“ за едноседмична

...
Бях резервирала стая в хотел в Слънчев бряг“ за едноседмична
Коментари Харесай

Силвия от Родопите отстъпи стаята си на Наталия от Киев

" Бях резервирала стая в хотел в " Слънчев бряг “ за едноседмична отмора през юни. Непосредствено след края на образователната година, нещо като подарък за сина ми. Следейки новините, че украинките не желали да освободят хотелите след 31 май, звъннах на рецепция да попитам дали всичко с моята резервация е наред. Служителката ми сподели, че имат леки терзания, само че трябвало да бъда спокойна за моята отмора и, че в краен случай щели да ни настанят в различен хотел на същата верига, в случай че се наложи “, споделя Силвия от Кърджали.

" Казах си – Сиси, тази работа не е работа, а си гарантирай почивката в Комотини от рано – тази отстъпих моята стая на някоя украинка, а аз и детето ми ще почиваме в Гърция “, прибавя тя.

Украинците желаят да останат в хотелите по морето и след края на май, когато държавното управление ще спре да заплаща на хотелиерите по 40 лв. за емигрант. В същото време в Слънчев бряг към този момент идват първите туристи и доста от хотелите с бежанци имат резервации с туристи. В Слънчев бряг обезпокоени са както хотелиерите, по този начин и украинците, написа 24rodopi.com

" В момента се основава една лека суматоха сред тях. Съответно хотелиерите и туроператорите сме обезпокоени, тъй като отхвърляме резервации за летния деен сезон. Имаме едно предложение хотелиерите - всеки, който може, да даде част от своята база за дейния сезон ", разяснява хотелиер.

Това обаче може да се случи единствено в случай че държавното управление удължи програмата. За това упорства и Наталия от Киев. Тя се надява да може да остане в хотела най-малко до есента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР