Бях привикана в противоречие със закона. КПКОНПИ изисква да предоставя

...
Бях привикана в противоречие със закона. КПКОНПИ изисква да предоставя
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Мнозинството има гръбнак да върне усещането за справедливост в обществото

Бях привикана в несъгласие със закона. КПКОНПИ изисква да дава сигналите против основния прокурор. Министърът не е нито повествовател на истории, нито пощальон. Ще спазя закона и ще изпратя документите.

Победата ще е налице, когато в обществото се усили чувството си за правдивост. Промяна на основния прокурор е единствено първа и дребна крачка в тази посока. Ние имаме проблем с института на основния прокурор - той е безотчетен и безотговорен.

Времето за искане на оставки завърши. Конституционен съд сложи точка на този развой. Отвори се пътя аз да желая предварително преустановяване на основния прокурор. Чакаме да влезе решението в действие в Дъждовни води. В първия вероятен миг ще сезирам Висш съдебен съвет.

Задължена съм по конституция да сезирам Висш съдебен съвет. Не мога да си разреша да приема, че една законова процедура е обречена. Този път Висш съдебен съвет ще бъде длъжна да прегледа причините всъщност. Така ще отговори на теста на обществото дали е подготвен да оправдае упованията на обществото. Чакаме всеки член на Висш съдебен съвет да се държи като експерт. След няколко месеца тези хора би трябвало да се върнат на старите си места с достолепие.

Трябва измененията да вървят паралелно. Вярвам, че Народно събрание ще постави изпитание да реализира консенсус за конституционни промени.

Публичното говорене и медийните изявления имат значение. Нека да не забравяме случаите за нарушена презумпия за невиновност. Интересно за какво в избрани случаи прокуратурата взема решение да се сезира, а в други отхвърля. Това болшинство има кураж и гръбнак, с цел да стартира необратимия развой за завръщане на чувството за правдивост в обществото. Това е развой, който не става за ден-два. Имаме решителност и сме подготвени и работим в тази посока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР