„Бях по-различно дете от другите. Бях по-амбициозна. Знаех какво искам

...
„Бях по-различно дете от другите. Бях по-амбициозна. Знаех какво искам
Коментари Харесай

Мъдрите правила, по които еврейските родители възпитават умни деца

„ Бях по-различно дете от другите. Бях по-амбициозна. Знаех какво желая и за това, което желаех, работех настойчиво. Бях доста съществено дете. “

Натали Портман - актриса, родена в Израел, възпитаничка на Харвад, IQ – 140

 Натали Портман Getty

Любовта на еврейските родители към децата им няма граници. При тях съществува същински фетиш към децата им. Психолозите могат да опишат доста плюсове и минуси за подобен вид взаимоотношения, само че едно е несъмнено – еврейските деца не са лишени от обич и внимание, а нормално стават доста умни и сполучливи. Ето няколко изпитани правилото при възпитанието на еврейските деца.
 Мигновена магия за косата във флакон: запознай се със спасителя на белите корени! Edna предлага Мигновена магия за косата във флакон: запознай се със спасителя на белите корени!
„ Любов и почитание в фамилията – това е ключът към психическото здраве на детето! “

За еврейската майка детето е същинско злато. Никога няма да чуете да го обиди. Всяко негово малко достижение ще бъде похвалено. Също по този начин родителите осъзнават, че са модел за подражателство за своите деца и се пробват да демонстрират обич и грижовност един към различен, с цел да възпитат по същия метод и своите наследници. Те имат вяра в една значима максима: „ Любов и почитание в фамилията – това е ключът към психическото здраве на детето! “ . Еврейските деца от дребни се научават да ръководят времето си, защото целият им ден е напълнен с разнообразни занимания. Много чест въпрос, който може да се чуе във връзка с евреите, е за какво са толкоз умни.

Защо еврейските деца стават гении?

Има теории, които изясняват, че евреите са с по-високо IQ и по-специално във вербалната сфера и в математиката. Също по този начин се показват данни какъв брой доста нобелови лауреати, велики шахматисти и медалисти в математиката са евреи. Ако се приказва за приемственост и IQ, мъчно е да се излезе отвън научния спор, само че в едно отношение всички са съгласни – еврейските родители влагат доста в образованието на децата си – финансови средстава, време, сила. Всички тези старания дават резултати. От огромно значение е също по този начин и ролята на фамилията, неговите полезности и блян да помогне на идващото потомство.

 Thinkstock

7 мъдри правила във възпитанието на еврейските деца

1. Не създавайте комплекси у децата си!

Еврейската майка в никакъв случай няма да каже на детето си: „ Ти си неприятен! “

Тя ще каже: „ Как може такова хубаво момче като теб да направи такава нелепост? “

Каква е позицията на еврейската майка: „ Моето дете няма дефекти! “

Може и да ги вижда, само че в никакъв случай никой няма да узнае за тях.

2. Предоставяйте рационална независимост!

Съвременното еврейско образование съчетава две на пръв взор спорни неща: независимост на детето и суровост в условията. Как можете да си визиите най-добре този тип образование? Това е просторна стая с твърди стени. Строгото образование стартира там, където е прекрачена линията на приличното държание.

3. Хвалете детето при всевъзможни мотиви!

Майките постоянно хвалят децата си. Хвалбите стартират с раждането на бебето. Еврейската майка се възхищава от чедото си даже и при най-малкия прогрес. Също по този начин за този триумф е наложително да знаят всички другари и познати. Най-важното е детето да види, че е похвалено пред всички. Ако достижението е съществено, похвалата е съпроводена от овации и възхвали от цялата общественост.

Ако родителите се научат да виждат у децата си всяко тяхно положително проявяване, в това число и „ елементарните дреболии “, и ги насърчават при всеки мотив, ще укрепят техния блян към положително, защото ще знаят, че ще бъдат похвалени по-късно.

 деца учебно заведение дете книги Thinkstock

4. Родителите би трябвало да имат високо равнище на отговорност за държанието си

Евреите считат, че даже най-незначителната дума, подхвърлена небрежно пред детето, може да има необратими последици. Затова родителите се стремят да имат доста отговорно държание във връзка с всичко казано и направено, защото това са сигнали към детето.

5. Любов и почитание в фамилията – това е ключът към психическото здраве на детето

Еврейската традиция изяснява, че основата на всяко семейство се състои от брачен партньор и брачна половинка – татко и майка. По тази причина от най-ранна възраст децата би трябвало да привикнат с обстоятелството, че преди всичко постоянно се слага вниманието на бащата към майката и на майката към бащата. Ако детето свикне с концепцията, че родителите му живеят един за различен и се убеди, че техните взаимоотношения са пропити с почитание, любов и грижи, то ще се усеща предпазено. Това е също един прелестен модел за подражателство. По подобен пример детето по-късно ще се опита да сътвори семейство.

6. Децата би трябвало да се учат да бъдат родители

Възпитанието стартира още от раждането. Щом се омъжи, момичето знае, че ще стане майка, а няма да живее единствено за себе си и кариерата си. За нея най-важното е домът и фамилията . Евреите считат, че в случай че изначално на родителството се гледа като на задължение, ограничаване, по-късно да се отгледа положително дете е доста комплицирано. Затова би трябвало още от ранна възраст да стартира подобаващото образование за функциите в живота.

В устрема си да възпитат сполучливи, независими и крепко стъпили на земята деца, евреите си имат създадени цели системи за образование. В Израел има специфични курсове за родители. Такива има и в синагогите и еврейските учебни заведения по света. Първият закон на сполучливото родителство е обвързван със личното образование и образование, а също и с разбирането какво е жена и майка и какво е мъж и татко.

 дете деца Istock

7. Децата би трябвало да се научат да си ръководят времето

Еврейските деца не знаят какво е това мързел и шляене по улиците. Времето им е запълнено: цигулка, британски, математика. И това не е понякога, а непрекъснато и по доста. От дребна възраст децата привикват с концепцията, че би трябвало непрекъснато да са ангажирани с потребни каузи. Това за тях е нещо обикновено.

На какво евреите учат децата си?

Учене и музика

Аарон Енделман, евреин, ученик на влиятелния MIT, оформя пет значими детайла, към които се придържат еврейските родители:

1. Еврейската просвета натъртва извънредно доста на ученето.
2. Любовта към музиката е надълбоко вкоренена в еврейската просвета.
3. За евреите е извънредно да бъде отгледано дете, което да не се научи да свири на музикален инструмент.
4. Пеенето е наложително.
5. Никога няма да срещнете еврейски родители, които не желаят по-добър живот за децата си от този, който те имат.

Каква е вярната формула за развъждане на деца?

Бенджамин Хурвиц, работещ в огромна биотехнологична компания и живеещ в Чикако, споделя какво дават еврейските родители на децата си:

„ Любов, внимание и голямо количество сила и пари за тяхното обучение. “

Какво би трябвало да знае всяко еврейско дете?

Tри значими неща би трябвало постоянно да знае едно еврейско дете и те ще го предпазят от всевъзможен грях:

1. Знай от кое място идваш;
2. Къде ти е казано да стигнеш;
3. И кой ще носи отговорност за твоите дейности.


 майка дете Thinkstock

Най-важните полезности са фамилията и образованието

Реми Луис, възпитаничка на Columbia University, живееща в Ню Йорк, споделя какви полезности е научила от майка си, която е еврейка.

Двете неща – обучение и семейство, са от голямо значение за евреите.

1. Важно е да имате задоволително обучение

Станете подобен, какъвто желаете да бъдете и ще бъдете благополучен да го работите, само че постоянно имайте специалност, която ви връща вложеното.

Имайте задоволително обучение и в случай че с мечтаната кариера не потръгне, да можете да разчитате на него, с цел да си помогнете финансово.

2. Образованието и ученето са на първо място друго.

Никога никой няма да може да ви вземе това, което е в главите ви.

A post shared by (@natalieportman) on Apr 28, 2018 at 10:57am PDT

3. Всички в семейството са равни.

Уважавайте своите деца, чуйте техните гледни точки преди да вземете огромни решения. Отнасяйте се към тях съгласно възрастта им – нито като към по-големи, нито като към по-малки (особено това!). Към тийнеджърите се отнасяйте като към млади възрастни, уважавайте ги, само че и те постоянно би трябвало да се придържат към разпоредбите. Така ще запазите околните си връзки.

Приоритетите за евреите са в следния ред:

1. Семейство
2. Образование
3. Всичко останало


Редактор: Росица Костадинова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР