Бях на посещение в Израел от една страна заради поклонение,

...
Бях на посещение в Израел от една страна заради поклонение,
Коментари Харесай

Артист: Бях в Тел Авив в събота и ме събудиха бомби и сирени

Бях на посещаване в Израел от една страна поради поклонение, а от друга, с цел да провеждам два музикални плана за българската общественост там. 

Това разяснява пред Нова нюз актьорът Васил Василев, който избяга от войната в Израел.

В събота сутринта се разсъниха от сирени. Стреснах се, когато леглото ми се размести и безусловно започнаха пукотевици. Помислих си, че сега разрушават някакви строителни обекти, защото там строителството е доста огромно. След два часа още веднъж имаше сирени и доста мощни гърмежи. Тогава на вратата ми пристигна комшия от кооперацията. Беше доста изплашен и ми сподели, че Израел е във война. Не можех да възприема какво споделя. Попитах го какво би трябвало да върша, а той отвърна, че в този момент би трябвало да се покорявам на условията за гражданска сигурност, което значи, че при идващите сирени би трябвало всички да се крием в бомбоубежището под постройката, описа той.

Слязох долу в скривалището, където се бяха събрали дами, деца, бременна жена имаше, кученцата си бяха взели. Стояхме там с ръце на главите, до момента в който свършат стрелбите. Тогава разбрах, че в живота ми се отлисти нова страница, която е чисто бяла и аз не знам какво ще написа на нея, описа той.

На идващия ден не можеше да излизаме от домовете си и чакахме, само че не знаехме какво чакахме. Във всеки миг можеше да се случи най-лошото. Най-лошото е, че не знаеш какво ще се случи, когато си легнеш, а няма сирени. Ти  живееш в неустановеност, когато няма бомби, както и когато има, уточни той.

От новините разбрах, че България приготвя полет, който да ни изтегля от Израел. Трябваше да тръгне самолета след час от България. Веднага звъннах на телефона, който бях взел от Външно министерство и оттова ми споделиха, че има още две свободни места и мога да се кача на самолета. Тутакси прибрах всичко в куфара и с такси отидох до самолета. Благодаря на българското държавно управление, че ни оказа помощ да се приберем, разяснява той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР