Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм

...
Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм
Коментари Харесай

Германка се учи да диша: С тежка форма на коронавирус съм, защото отказах да се ваксинирам

 " Бях доста скептично настроена към имунизациите. Но какъв брой глупава съм била. "  Германката Барбара Майер е можела да се имунизира, само че отказала. Малко по-късно развива тежка форма на Ковид-19. Днес тя още веднъж се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора и по всяка възможност се е заразила точно там. Дори и откакто няколко нейни колежки се оказали с позитивен тест, германката Барбара Майер траяла да се усеща предпазена, тъй като по време на работа постоянно носела защитно облекло и най-надеждните маски.

" Не допусках, че поемам някакъв риск ", споделя 60-годишната жена пред списание " Шпигел ".

" Огромна неточност, ужасна нелепост "

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се неприятна кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, незабавно ѝ създали тест - отделно от тестванията, на които постоянно се подлагала в дома за възрастни хора. Докато чакала у дома резултатите, ситуацията ѝ се влошило дотолкоз, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната работа не съумели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер незабавно била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В изявление за изданието nordbayern.de Майер споделя, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, само че тя отказала да се имунизира, тъй като се чувствала чудесно и не вярвала, че може да се болести. Дори поемала допълнителни смени, откакто нейни колежки се разболели от Ковид-19.

" Но най-вече бях скептично настроена към имунизациите. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и другари също не желаеха да бързат. Сега скърбя доста. Колко глупава съм била единствено ", споделя Майер.

По-нататък дамата споделя какви старания ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е предизвикал вирусът. " Силите ме напуснаха и към този момент не можех да върша нищо, даже до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално изтощение. А преди бях толкоз витална ", споделя дамата пред " Шпигел ".

Междувременно положението ѝ е устойчиво, лекарите ѝ разрешават да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ оказва помощ да се научи отначало по какъв начин да диша вярно.

" Усещането, че на следващия ден може и да не се събудиш "

" Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не имах вяра, когато политиците говореха за заплахите, които крие тази болест. Но съм се заблуждавала. Това беше голяма неточност ", признава 60-годишната жена.

 

Днес тя дефинира отхвърли си да се имунизира като " ужасна нелепост ". Признава, че се е страхувала да си сложи ваксина, откакто в интернет прочела голям брой предизвестия от хора, които ѝ звучали като специалисти. " Сега обаче знам какво е да живееш с чувството, че на следващия ден може и да не се събудиш ", споделя Барбара Майер,.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги поучава да се имунизират. И стриктно да съблюдават защитните ограничения. " Тук в отделението слушам толкоз доста хора да плачат. Ковид-19 е една доста тъжна болест ", споделя дамата и прибавя: " Ако оживея, незабавно ще отида да се имунизирам ", приключва пред " Deutshe Welle ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР