Бях много изненадан, че Васил Василев е партийно обвързан. Това

...
Бях много изненадан, че Васил Василев е партийно обвързан. Това
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Бях много изненадан, че Васил Василев е в управителен орган на партия


Бях доста сюрпризиран, че Васил Василев е партийно привързан. Това сподели в предаването „ Тази заран “ служебният министър на културата Найден Тодоров във връзка участието на шефа на Народния спектакъл в партия „ Българска прогресивна линия “.

„ За мен това е проблем и бях доста сюрпризиран, когато го разбрах на едно предходно изявление. Затова седнах да прочета законите. Това вършат хората в една естествена страна. Оказа се, че е законно той да бъде в директорски орган на политическа партия “, сподели Найден Тодоров и акцентира, че с неговия екип приготвят промени в закона, с цел да се оправи този пропуск.

Министърът на културата призна, че доста хора го търсят – в първите дни на мандата му кат о длъжностен министър батерията на телефона му падала по три пъти дневно. Ето за какво той взел решение да трансферира номера си на Софийска филхармония. „ Ако някой звъни на този номер, може единствено да си закупи билети за концерт “, сподели още той, отговаряйки задочно на Камен Донев, който ден по-рано съобщи, че не може да се свърже с отрасловия министър.

„ Аз бих се чул и бих се видял с Камен Донев, тъй като доста го почитам като артист, само че не зная какво още може да ми каже по тази тематика ( абсурда в Народния спектакъл – б.р. ). Разговарях със фамилията на Александър Морфов, разговарях и с шефа на Народния спектакъл, разговарях и с актьори, които поддържат едната или другата страна. Всяко ново нещо, което ще ми каже някой, ще е повтаряне на остарялото “ сподели още министър Тодоров.

Той посочи, че не се е срещнал персонално с Морфов, тъй като той е имал здравословни аргументи, само че е разговарял с него по телефона. Министърът на културата акцентира също по този начин, че този проблем има три вероятни решения от страна на Александър Морфов.

„ Единият е да продължи напред, както постоянно е правил в живота си. Ние виждаме – той е напускал националния спектакъл и се е прибирал. Този път отново ще се върне. Няма да разясня аргументите за дисциплинарното му уволняване. Вторият вид е двамата да седнат на една маса и да поговорят – изразил съм желанието си да бъда посредник. И третият вид е той да потърси своите права в съда и да оспори тази заповед – въпреки всичко живеем в правова страна “, уточни Тодоров.

Той отхвърли това да е някаква дипломатична позиция от негова страна и съобщи, че това са обстоятелствата – такива, каквито са те. Министърът на културата уточни с известно отчаяние, че доста по-често чува въпроси свързани с уволнението на Васил Василев, в сравнение с оферти за връщането на Александър Морфов в театъра.

„ Какво е желанието на хората? Този спор да се разраства или да бъде сподавен? Аз към този момент не съм толкоз сигурен в тази тематика “, безапелационен е министър Тодоров. Неговото предпочитание е Народният спектакъл да работи обикновено. Той акцентира също по този начин, че няма пълномощията еднолично да взема решение кого да назначи и кого да махне.

„ Представете си един идващ министър, който има тежки политически пристрастия, да стартира една чистка. Това ли желаеме? Да върнем нещата от преди 1989 година? “, попита риторично той и предложи по дисциплинарното уволняване на Морфов да се произнесе съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР