Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Той посвети дълги години

...
Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Той посвети дълги години
Коментари Харесай

Майката на убития психолог: Той беше светлина за много хора, мой учител, подкрепа и опора

" Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Той посвети дълги години на четене, учене, образоване, с цел да се върне в България и да даде най-хубавото от себе си, с цел да учи младежите да бъдат същински " Това написа във фейсбук Слава Иванова - майката на убития психолог Иван Владимиров - Нав.



Известният психолог беше убит на ул. " Черковна " в София предходната вечер. За убийството е арестуван негов комшия - някогашен пътен служител на реда. За момента от полицията и прокуратурата показват, че двамата са били в обострени отоншения и са имали битови разногласия между тях.

" Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... постоянно. И постоянно по сложния метод. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и ентусиазъм. Приемаше провокациите с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше самоуверено към фантазиите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, с цел да се върне в България и да даде най-хубавото от себе си, с цел да учи младежите да бъдат същински, да бъдат себе си, да бъдат спечелили, да имат вяра в положителното и да изградят верни полезности, с цел да усетят хубостта на битието като него. Издаде книга, с която да въодушеви хората да видят през неговите очи какъв брой вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше подготвен. Беше разперил криле за полет... и един безразсъден патрон пречупи крилете му и лиши светлината от очите му.
Той беше светлина за доста хора. Беше мой преподавател, поддръжка и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше въодушевяващ събеседник и последовател на фантазиите ми. Беше наслада, светеща наслада.
Можеше да направи още толкоз доста. Краят пристигна ненадейно и неуместно. Съзнанието ми отхвърля да одобри, че това е действителност.
Мило мое дете, адресирам ти цялата си любов и признателност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, само че остави диря. И сме доста тези, които ще те носим в сърцето си ".



Извършителят на закононарушението е арестуван за 72 часа и упрекнат в преднамерено ликвидиране. Предстои прокуратурата да изиска непрекъснатия му арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР