Бягството от Русия с цел да се избегне мобилизация е

...
Бягството от Русия с цел да се избегне мобилизация е
Коментари Харесай

В Германия препоръчаха предоставяне на убежище на бягащите от мобилизация руснаци

Бягството от Русия за да се избегне готовност е безапелационна причина за позитивно разглеждане на молба за политическо леговище в Германия. Същото би трябвало да важи и за дезертьорите. Съответна директива издаде Федералната работа за миграция и бежанци, оповестява Deutsche Welle .

На фона на оповестената от съветския президент Владимир Путин частична готовност за войната против Украйна и известията за всеобщо бягство на руснаци в други страни, от ден на ден немски политици се изричат за даване на леговище на бягащите заради антивоенни убеждения. " Който не желае да бъде замесен в нападателната война на Путин против Украйна, която нарушава интернационалното право, и затова бяга от Русия, би трябвало да получи политическо леговище в Германия “, съобщи депутатът на " Зелените “ Ирене Михалич пред издание Das Rheinische Post .

Йохан Вадефул, заместник-председател на опозиционната секта на Съюза (ХДС/ХСС), се съгласи с Михалич и прикани държавното управление на страната да издава филантропични визи " по-щедро и в по-голям мащаб “, в това число на съветски " боен личен състав, който обществено се опълчва на режима на Путин “. Германия би трябвало " да направи допустимо за тях да живеят в сигурност. Те заслужават нашата поддръжка “, безапелационен бе Вадефул.

На собствен ред вицепредседателят на парламентарната секта на ръководещата Германска социалдемократическа партия (ГСДП) Дирк Визе съобщи в изявление за Das Rheinische Post, че наказванията, които заплашват руснаците при опит за отбягване на готовност, са " задоволително съображение за даване на политическо леговище “.

От началото на войната в Украйна Германия е приела 274 съветски жители, които отхвърлят да вземат участие в спора, както и 164 членове на техните фамилии, написа вестникът, базирайки се на представител на немското министерство на правораздаването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР