Бягайки от руската инвазия в Украйна, две майки се озовават

...
Бягайки от руската инвазия в Украйна, две майки се озовават
Коментари Харесай

“Киев-София-Холивуд”: Руската инвазия в Украйна през очите на творците

Б ягайки от съветската инвазия в Украйна, две майки се озовават на извънредно място, в киноцентъра в Бояна , в София, България. Това е най-голямото кино студио в Източна Европа. Там са снимани над 400 холивудски кино лентата. Вълнуващият план наблюдава живота на тези две дами, които построяват още веднъж всекидневието си в нова страна и намират своя път във филмовата промишленост. По време на пътуването си те преодоляват голям брой провокации и реализират триумфи. 

Документалният филм, озаглавен “Kyiv-Sofia-Hollywood: The Unexpected Journey of Ukrainian ”, продуциран от Татяна Ворожко, наблюдава историята на двете украинки. Лентата е снимана в София, България, споделя порталът Voice of America (VOA).   

“През 2016 година напуснах телевизионния канал ICTV, където бях основен режисьор на две излъчвания. След това режисирах два известни сериала за различен канал и направих късометражен филм, озаглавен „ Като в Холивуд “, който получи доста награди ”, споделя бежанката Ярослава Кузменко. 

“През 2010 година се реалокирах в град Донецк, който доста обичах. През 2014 година обаче трябваше да напусна. Помня този ден добре - бях сама и чух първите детонации на летището. Беше ужасно. Преместихме се в Харков, а през 2017 година най-сетне се открих в Киев ”, споделя Альона Алтухова. 

От началото на войната в киноцентъра са наети 30 украинци, работещи на редица длъжности, в това число украса, грим, монтаж на видеа, дрешник и специфични резултати. Студиото е дало повече от 100 000 $ за настаняване, храна, превоз и административни услуги, с цел да помогне на украинските бежанци, работещи там. Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, 7,5 милиона души са избягали в Европа. Мнозинството от тях споделят, че възнамеряват да останат на място към този момент. Колко в последна сметка ще се върнат в Украйна, остава незнайно, предава VOA .  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР