Бягане с усмивка в подкрепа на децата с вродени лицеви

...
Бягане с усмивка в подкрепа на децата с вродени лицеви
Коментари Харесай

Маратон в подкрепа на децата с вродени лицеви аномалии ще се проведе във Врачанския балкан

Бягане с усмивка в поддръжка на децата с вродени лицеви аномалии ще се организира на 1 октомври по Ботевите пътеки във Врачанския балкан.
Целта на благотворителното събитие е да осведоми обществото за лекуването на това положение и проблемите на децата и родителите, които се сблъскват с него, изясни Методи Симонов от уредниците.
" Проблемите, от една страна, са административни. В България лекуванията се покриват единствено в хирургическата му част, по-късно са нужни средства за лекуването на тези деца, които родителите би трябвало да заплащат сами. Асоциация АЛА/асоциация лицеви аномалии/ съумява да оказва помощ на тези родители. Аз се сблъсках с казуса, когато разбрах, че детето ми ще се роди с вродена лицева особеност. Естествено родителите, които занапред научват, за положението, не знаят по какъв начин да реагират, накъде да се насочат, тъй че шерването на информацията и по-голямо разпространяване на информация за това положение в обществото ще оказва помощ на повече хора, които занапред ще се сблъскат с този проблем ".
Между 50 и 100 деца се раждат с вродени лицеви аномалии всяка година у нас, разясни Методи Симеонов.
Благотворителното тичане с усмивка ще започва на 1 октомври, от 10 часа, пред паметника на Христо Ботев във Враца.
Трасето е с дължина към 24 километра.
Събитието се провежда за втора поредна година.

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР