Бяга в чужбина - така актьорът Васил Михайлов отговори на

...
Бяга в чужбина - така актьорът Васил Михайлов отговори на
Коментари Харесай

Васил Михайлов: Много ме е страх, че българската духовност бяга в чужбина

Бяга в чужбина - по този начин артистът Васил Михайлов отговори на въпрос накъде отива българската нематериалност по Би Ти Ви. Много ме е боязън за това. Кои напущат и кои остават и дали се връщат, сподели огромният артист.

Аз съм играл и в чужбина доста, вървях и в Америка, и в Канада. Няма да ида към този момент в Канада - и там са разграничени на три. Питам - за какво една трета от салона? Защото сме разграничени, вика, на три - емигранти преди 9 септември, след 9 септември и след 10 ноември. И там се разделят. Чакам нещо да стане, с цел да се върне този дух и да го забележим какъв ще бъде. Какво ме е заболяло напоследък - слушам, че учители, една час то тях, с цел да заведат учениците на спектакъл желаят комисиона. Ей, хора, мен учителите ми по литература са ме създали артист - правеха драматизации на творбите, които учим. Българският дух не се основава единствено на 3 март, като пускаме възрожденски песни. Духът се стартира от фамилията, от учителя, от театъра.

Много желаех да играя Зорба гърка и в този момент към този момент театъра ми предложи, само че той Зорба е на 56 година, аз съм на 80, описа Васил Михайлов. И бай Ганьо не можах да изиграя - в един филм на Христо Христов имам 3-4 подиуми - и за него остарях. Това са два облика, които желаят доста сила. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР