by Alex Hithersay, Editorial Assistant, 2018, worldpipelines.com Предвижда се Иран

...
by Alex Hithersay, Editorial Assistant, 2018, worldpipelines.com Предвижда се Иран
Коментари Харесай

Иран ще допринесе за повече от 50% за новите нефтени и газови тръбопроводи в Близкия изток до 2022 г., анализират в GlobalData


by Alex Hithersay, Editorial Assistant, 2018, worldpipelines.com

Предвижда се Иран да добави към тръбопроводната промишленост в Близкия Изток сред 2018 и 2022 година най-дългия водопровод, като с обща дължина от 12 698 км, ще способства повече от 50% от плануваните и оповестени в района проекти за увеличение дължината на тръбопроводите за нефт и газ, съгласно данните на аналитичната компания GlobalData

Докладът на компанията `Прогноза за производството на тръбопроводи за петрол и газ в Близкия изток до 2022г.` планува, че в Близкия изток до 2022 година към 24 066 km планувана дължина на тръбопроводи ще бъдат добавени към общата тръбопроводна дължина в района от към 106 325 км.

Иран има за прогнозния интервал нови финансови разноски за строителство от към US $22,3 милиарда. Иранският Gas Trunk line-IGAT IX е най-дългият плануван водопровод в района и се чака да стартира работа през 2020 година с планувана дължина от 1900 км и диаметър от 56 инча.

Soorya Tejomoortula, анализатор за бранша петрол и газ в GlobalData, разяснява: " Иран възнамерява да усили добива на нефт и газ, което от своя страна постанова нуждата от нова мрежа на тръбопроводите. Страната възнамерява и няколко дълги газопровода за експорт за Гърция и Оман. "

GlobalData разпознава Ирак като втората по величина страна от позиция на прибавяне на нефтопроводи и газопроводи и най-високите разноски за планувани тръбопроводи в промишлеността за тръбопроводи за петрол и газ в Близкия Изток. Страната възнамерява до 2022 година да влага към US $29,6 милиарда и възнамерява до 2022 година да добави обща дължина от 5105 километра нефтопроводи и газопроводи. Основните тръбопроводи в страната

Soorya Tejomoortula прибавя: " Ирак възнамерява два тръбопровода за милиарди $ за експорт на петрол и газ за Йордания. Страната също по този начин възнамерява водопровод за Турция за експорт на нефт от зрялото поле на Киркук "

Турция е трета по растеж измежду страните от Близкия изток във връзка с прибавяне на дължини към нефтопроводи и газопроводи, както и на нови финансови разноски в размер от към $5,8 милиарда, планувани за вложения през прогнозния интервал. Очаква се Турция да добави до 2022 година към 2030 км от планувани и оповестени нефтопроводи и газопроводи. Трите най-дълги, планувани и оповестени газопровода за природен газ в Близкия изток сред 2018 и 2022 година са Iranian Gas Trunk line-IGAT IX в Иран, Транс-Анадолският газопровод (TANAP) и газопроводът от Иран –Турция – Европа (Турската част) с дължини надлежно от 1900 km, 1850 km и 1800 km.

В отчета се показва също, че до 2022 година трите най-дълго плануваните и оповестени нефтопровода в района са нефтопроводът Басра-Акаба в Ирак, тръбопроводът Genaveh-Jask в Иран и тръбопроводът Ирак-Турция II с дължини надлежно 1700 км, 1000 км и 970 км.

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР