БВП с ръст от 3,4% на годишна базаПрез второто тримесечие

...
БВП с ръст от 3,4% на годишна базаПрез второто тримесечие
Коментари Харесай

БВП с ръст от 3,4% на годишна база

БВП с растеж от 3,4% на годишна база
През второто тримесечие на 2018 година Брутният вътрешен артикул (БВП) нараства с 3.4% по отношение на съответното тримесечие на миналата година и с 0.8% по отношение на първото тримесечие на 2018 година, демонстрират данните на Национален статистически институт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според експресните оценки на Национален статистически институт за второто тримесечие на 2018 година Брутният вътрешен продукт в номинално изражение доближава 26 047 млн. лв.. От Статистиката вършат уточнението, че оценките за Брутният вътрешен продукт се основават на предварителни налични все още месечни и тримесечни данни за обособените стопански браншове (обект на следващи актуализации и ревизии), на експертни оценки и модели за държанието на съставни елементи в състава на Брутният вътрешен продукт, за които все още на изчисленията не е налична директна базисна информация.

Реализираната добавена стойност през второто тримесечие на 2018 година е 22 445 млн. лева По детайли на крайното потребление максимален дял в Брутният вътрешен продукт заема крайното ползване (79.0%), което в стойностно изражение възлиза на 20 586 млн. лв..

През второто тримесечие на 2018 година бруто капиталообразуването е 6 009 млн. лева и заема 23.1% условен дял в Брутният вътрешен продукт. Външнотърговското салдо е негативно. /БГНЕС.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР