БВП на Обединеното кралство се понижи през август с 0,3%

...
БВП на Обединеното кралство се понижи през август с 0,3%
Коментари Харесай

Британската икономика заплашена от рецесия frognews.bg

БВП на Обединеното кралство се намали през август с 0,3% по отношение на юли, когато набъбна с едвам 0,1% (низходяща проверка от предходна оценка за покачване с 0,2%), до момента в който междинните упования бяха за икономическа застоялост (нулев растеж), демонстрират данни на английската публична статистика ONS.

 

" Икономиката се сви през август с оглед както на спад в производството, по този начин и в областта на услугите, а низходящата проверка на растежа през юли допуска, че Брутният вътрешен продукт се е свил през последните три месеца ", уточни основният икономист на ONS Грант Фицнър.

 

През интервала юни - август английският Брутният вътрешен продукт се сви с 0,3% - първи спад в тримесечен проект от началото на 2021 година, когато стопанската система на Англия беше подвластна на коронавирусната рецесия.

 

" Продължаващото стесняване на финансите на семействата продължава да натежава върху растежа и евентуално е довело стопанската система на Обединеното кралство да навлезе в техническа криза през третото тримесечие на тази година ", означи Яел Селфин, основен икономист в KPMG UK.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР