БВП на човек от населението в ЕС варира от 49

...
БВП на човек от населението в ЕС варира от 49
Коментари Харесай

Потреблението у нас е с 45 по ниско от средното за ЕС

Брутният вътрешен продукт на човек от популацията в Европейски Съюз варира от 49 до 253% от междинното

Фактическото самостоятелно ползване (ФИП) мери материалното богатство на семействата. Базирано на първите предварителни оценки за 2017 година, ФИП на човек от популацията, изразено в стандарти на покупателната дарба (СПС), варира сред страните - членки на Европейски Съюз, от 55 до 130% от междинното ниво в EС-28, заяви Националната статистика.
Десет страни членки записват ФИП на човек от популацията над междинното за ЕС-28 ниво. Най-високо е в Люксембург - 30% над междинното за ЕС-28 равнище. Германия и Австрия са към 20% над междинното за Европейски Съюз ниво, следвани от Обединеното кралство, Финландия, Белгия, Дания, Нидерландия, Франция и Швеция, които са постигнали равнища сред 9 и 14% по-високи от междинното за ЕС-28.
ФИП на човек от популацията за дванадесет страни членки варира от междинното ниво за ЕС-28 до 25% по-ниско. В Италия, Ирландия и Кипър нивата на ФИП на човек от популацията са до 10% под междинното за ЕС-28, в това време в Испания, Литва, Португалия и Чешката република са от 10 до 20% по-ниски, в Малта, Гърция, Словения, Полша и Словакия - от 20 до 25% по-ниски от междинното ниво за ЕС-28.
Шест страни членки бележат ФИП на човек от популацията към 30% и повече под междинното за ЕС-28 ниво. Естония, Латвия и Румъния имат към 30% по-ниско ниво, до момента в който в Унгария и Хърватия ФИП е с към 40% по-ниско. В България нивото на този индикатор е с 45% по-ниско от неговото приблизително равнище за страните от ЕС-28. Тези данни за ФИП на човек от популацията, изразени в стандарти на покупателната дарба, са оповестени от Евростат, статистическата работа на Европейски Съюз.
Брутният вътрешен продукт на човек от популацията варира от 49% в България до 253% в Люксембург от междинното ниво за ЕС-28 Брутният вътрешен продукт е главният измерител на икономическата интензивност и също демонстрира обилни разлики сред страните членки. През 2017 година Брутният вътрешен продукт на човек от популацията, измерен в СПС, е в границите от 49% в България до 253% в Люксембург по отношение на неговата междинна големина в ЕС-28. Единадесет страни означават равнища на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията над междинното равнище за ЕС-28 през 2017 година.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР