Буйни треви изпълват междублоковите пространства в Пловдив, а хората се

...
Буйни треви изпълват междублоковите пространства в Пловдив, а хората се
Коментари Харесай

Пловдивчани побесняха! Валят жалби: Скоро анаконди ще си отглеждаме!

Буйни треви изпълват междублоковите пространства в Пловдив, а хората се чудят от кое място да минат, с цел да се разходят. Почти на всички места е обрасло, мнозина се опасяват от кърлежи, защото в този момент е размножителният им интервал. А единственото избавление от тях е да се коси и пръска. Само отнасяне с препарати не оказва помощ, безапелационни са епидемиолози.
„До „Скобелева майка“ в регион „Тракия“ е страшно“, недоволства Елена Тилева. В писмо до кмета тя се оплаква, че предходното косене било за отблъскване на номера. Минала косачка и единствено премачкала тревата, след което тя още веднъж се вдигнала.
„Скоро анаконди ще си отглеждаме в градинките към блоковете, а за кърлежите няма да разясня, към този момент сме в симбиоза с тях“, споделя Тилева.

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров я твърди, че ще беседва с управлението на „Градини и паркове“ и изрича страдание за основаното стеснение.
Но и други недоволстват от избуялите треви. Някои настояват, че и в „Лаута“ било същото, а там фамилии с деца се разхождат.

Няма междублоково пространство в Пловдив, което да не е обрасло. Според жители машините, които косят, не могат да обзет на всички места. Нужна била и ръчна коситба.
„Говорихме с кмета на „Тракия“ и ще изпратим екипи. Но не можем да наваксаме. От април се редуват дъжд и слънце и тревите полудяха. Климатът се промени, стана средиземноморски“, изясни пред „24 часа“ шефът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Казва, че косачите наброяват към 130 души, а площите в Пловдив, които би трябвало да обработват са над 5000 декара. „Работят и с машини, и с тримери. Но с природата мъчно се борим, макар че поставяме оптимални усилия“, изясни Козарев. Той увери, че тази седмица ще умуват по какъв начин да трансформират графиците на косачите, с цел да наваксат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР