Буят има 5 сензора и ултразвукови трансмитери, както и интегрирани

...
Буят има 5 сензора и ултразвукови трансмитери, както и интегрирани
Коментари Харесай

„Софийска вода“ въведе в експлоатация сензорна система за наблюдение на водата в язовир „Искър“

Буят има 5 датчика и ултразвукови трансмитери, както и интегрирани алармени функционалности при засичане на отклонения в индикаторите. Устройството е и енергийно без значение с помощта на слънчевите си акумулатори. То подава данни към уеб основан програмен продукт, посредством който отдалечено се ръководи ултразвуковата технология за контролиране на водораслите. Така не се позволява разцвет, който да докара до утежняване на индикаторите на водата във водоема. Чрез въвеждането на технологията се цели при непрекъснат надзор, до пречиствателните станции за питейна вода да доближава още по-чиста сурова вода.

„ Софийска вода “, част от Веолия, е първият ВиК оператор на Балканите, който внедри сензорната система в главния си водоизточник – бент. „ Искър “, откъдето идва близо 80% от питейната вода за столицата. Дружеството е част от интернационалния план Aqua3S, дружно с още шест европейски града с европейско финансиране по стратегия „ Хоризонт 2020 “.

Монтажът, инсталирането, стартирането в употреба и ръководството на системата бяха напълно осъществени от екипите на „ Софийска вода “, доказателство за професионализма на чиновниците на сдружението да вкарват с опитност нововъведения в практиката.

Интегрирането на „ LG Sonic” буя е следващото изпитание на „ Софийска вода “ като част от Групата Веолия да ръководи по-ефективно и качествено ресурсите посредством цифровизация и софтуерно развиване за по-качествени и надеждни услуги, които да доближават до потребителите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР