Бутнал го на земята с ритници, налагал с крак на

...
Бутнал го на земята с ритници, налагал с крак на
Коментари Харесай

Стоил, подсъдим за убийството на баща си в Неделево, не признава вина

Бутнал го на земята с ритници, налагал с крайник на железна маса

41-годишният Стоил Терзиев от пловдивското село Неделево, упрекнат в зверското ликвидиране на татко си Антон, не се призна за отговорен пред Окръжния съд и делото против него потегля по каналния ред - с разпити на очевидци и чуване на експертизи. Адвокатът му Стефан Левашки съобщи, че не държат в залата да бъдат изслушани всички, само че отбраната имала въпроси към показанията на част от оповестените за приканване. Дори в хода на производството Терзиев да промени мнението си и да признае, той не може да понижи присъдата си с 1/3, защото е упрекнат за съзнателно ликвидиране.

Баща и наследник постоянно пили дружно, след което започвали да се карат, като стигали и до пердах. На 16 март м.г. двамата още веднъж седнали на масата. След като се почерпили, Антон Терзиев лежащ да спи, а Стоил траял с алкохола. Посред нощ 64-годишният се събудил и решил да се поразходи, само че синът му опитал да го спре. Избухнал скандал и по-младият мъж бутнал татко си, който се хванал за якето му и скъсал единия джоб. Бесен, Стоил почнал да блъска Антон. В дома им дошъл медицински екип с полиция, само че макар напъните на лекарите, на 18 март 64-годишният умрял.

Според прокуратурата Терзиев-младши нанесъл на татко си удари с юмруци и ритници в региона на главата и тялото и го оставил в безпомощно положение. В хода на следствието стана ясно, че жертвата е имала 4 вдлъбнатини по главата. Твърди се, че съдбовните удари са нанесени със саморъчно направена маса, чийто крайници са от железни тръби.

До този миг имаше 2 несполучливи опита за предоставяне ход на делото против 41-годишния Стоил Терзиев. На 3 април той не се появи в правосъдната зала, тъй като бил изпратен в Специализираната болница за интензивно лекуване на лишени от независимост към пандиза в Ловеч поради Остро полиморфно психотично разстройство с шизофренни признаци. 22 дни по-късно пък производството беше върнато на прокуратурата. Срещу Терзиев беше повдигнато обвиняване в ликвидиране, без да се вземе поради, че закононарушението е осъществено в рецидив - преди да е изминал 5-годишния период от предходното му престояване в пандиза.

Делото против 41-годишния мъж ще продължи на 3 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР