Бутилките за вода за многократна употреба несъмнено са разумен заместител

...
Бутилките за вода за многократна употреба несъмнено са разумен заместител
Коментари Харесай

Студентка сподели горчив опит и предупреди да внимаваме с тези бутилки

Бутилките за вода за многократна приложимост безспорно са рационален сурогат на пластмасовите, които са един от най-големите замърсители на околната среда. Освен че са по-екологични, алуминиевите и стъклените бутилки постоянно са желани и поради това, че са комфортни. Оказва се обаче, че в някои случаи могат да бъдат рискови за здравето ни.

19-годишната студентка и TikTok-ър Кeй от Джорджия неотдавна предизвести хората, че потреблението на бутилка за многократна приложимост може да ги разболее. В клипа, който към този момент има повече от 3.2 милиона гледания, тя от опит споделя своята история.

Момичето споделя, че се разболява още през август от простуда. Седмица по-късно положението ѝ не се усъвършенства и по тази причина отива в незабавна помощ. Лекарите я диагностицират с бронхит и ѝ дават инхалатор и антибиотици. Три седмици по-късно тийнейджърката към този момент се усеща по-добре.

Не минава и месец обаче и тя още веднъж се разболява. Този път с зараза на синусите. Следва ново лекуване с антибиотици, което отново дава резултат. Но единствено седмица по-късно момичето още веднъж боледува.

Докато за трети път е на антибиотици, тя се сеща да почисти бутилката си за вода, която е за многократна приложимост. И тогава схваща какво я е разболяло няколко пъти подред.

Тъй като е наясно с опцията от развиването на бактерии, студентката от време мие шишето си, само че осъзнава, че не го е правила задоволително усърдно. Оказва се, че е пропущала да почиства силиконовата част от бутилката и точно там се е натрупал плесен, който я е разболял, пише Daily Mail.

След като си купува нова бутилка и от този момент я почиства допустимо най-старателно, в това число обособените елементи, момичето споделя, че не е боледувало. А всички консуматори, които са гледали видеото, също приканват хората да обръщат повече внимание при измиването на бутилките си за многократна приложимост, предава lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР