Бутилката й е създадена, за да я предпази от конкуренциятаВ

...
Бутилката й е създадена, за да я предпази от конкуренциятаВ
Коментари Харесай

Скандалните тайни на Coca-Cola, за които със сигурност не знаете

Бутилката й е основана, с цел да я защищити от конкуренцията

В началото на 1900-те не е елементарно да се разграничи бутилка на Coca-Cola от главните й съперници, по тази причина през 1915 година компанията насочва предизвикателство към фирмите за произвеждане на стъкло да основат дизайн на бутилка, която да се разпознава даже в цялостна мрачевина.

Година по- късно емблематичната бутилка е реалност и до ден-днешен е непокътната за марката.

Първата бутилка е основана на неверното растение

Победителят в състезанието, който основава емблематичния дизайн на бутилката, е въодушевен от фотография на какаово зърно, която е основата на визията. Тогава те считат, че името на напитката идва от какао, а не от кока.

Използвали са кокаин

Слуховете са правилни, макар че компанията го отхвърля. Преди 1903 година във всяка бутилка кола се е съдържал към 60 мг кокаин. Патентованата в края на 19 век напитка е избрана кото "лекарствен препарат за всякакво неврологично заболяване. "

Coca-Cola продължава да внася и употребява листа кока - растението, от което се прави кокаин.

Coca-Cola основава напитка единствено за руските водачи

По време на Втората международна война военачалник Дуайт Д. Айзенхауер дава на маршал Георги Жуков от Съветската алена войска да вкуси Coca-Cola. Съветският пълководец харесва усета, само че знае, че Йосиф Сталин няма да се радва да го види по какъв начин отпива Coca-Cola, която се възприема като знак на американския империализъм.

Но компанията няма желание да загуби бизнеса си поради неуместно нещо като политически идеали. И по този начин основава „ Бяла Coca-Cola “ за Жуков, премахвайки карамеленото оцветяване. Резултатът е бистра напитка като водка, в елементарни, транспарантни бутилки с алена звезда на капачката.

Компанията не е основател на сегашния образ на Дядо Коледа

Може би сте чували слуховете, че когато Coca-Cola пуска празничните си реклами за Дядо Коледа, започващи през зимата на 1931 година, илюстрациите показват първообраза му. Компанията може да е помогнала за одобряване на облика, само че действително той е основан 5 години по-рано.

Производството води до суша в редица ферми

Необходими са 2.7 литра вода, с цел да се направи един литър кола, което е част от повода заводите за бутилиране да бъдат упреквани за намаляването на водата, която би трябвало да отиде към фермерите в бедните региони на Индия и Латинска Америка.

През 2014 година е подредено да се затвори цех на Coca-Cola, тъй като изразходва прекалено много подземни води, а през 2017 година търговците бойкотираха газираната напитка с мотима, че употребява прекалено много вода по време на суша.

Втората напитка, която компанията пуска, не е диетична кола или Sprite

Втората безалкохолна напитка, която компанията показа, е Fanta Orange през 1955 година Sprite излиза пред 1961 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР