Бутилиращата компания на Coca-Cola прави значителна промяна в опаковката на алуминиеви кутии: „75 000 паунда пластмаса всяка година“

...
Бутилираща компания, базирана във Филаделфия, се отказа от така наречените
Коментари Харесай

Бутилираща компания, базирана във Филаделфия, се отказа от така наречените пластмасови пръстени с „шест пакета“, включени в повечето опаковки кутии за газирана напитка.

Liberty Coca-Cola Beverages, местен завод, който бутилира продукти на Coca-Cola, вариращи от Diet Coke и Sprite до Powerade и Monster Energy, замени пластмасовите си пръстени с хартиени опаковки на основата на влакна, както беше съобщено за първи път от NBC Philadelphia.

Опасностите от пластмасовите пръстени отдавна са тема на загриженост сред природозащитниците и морските биолози.

Когато тези пръстени намерят пътя си в океана, те могат да застрашат птици, бозайници, костенурки и други морски обитатели, поради способността им да засядат около носовете, устата и телата на животните. Изчислено е, че пластмасовите продукти убиват около 100 000 морски животни годишно.

Тези пръстени също допринасят за нарастващата заплаха от океански боклук. Проучване от 2021 г. установи, че около 8 милиона метрични тона пластмаса навлизат в океана всяка година, проблем, който се влошава от факта, че биоразграждането на пластмасата често може да отнеме стотици години.

Liberty изчислява, че новата ѝ политика ще помогнете за елиминирането на 75 000 паунда пластмаса всяка година. Хартиената опаковка, проектирана от Graphic Packaging International, е малка, компактна и лесна за рециклиране.

Елегантният дизайн беше вече се използва в шест опаковки в цяла Европа, но Liberty казва, че иновацията е „първата по рода си“ в Съединените щати.

Историята продължава

„Liberty е развълнувана да бъде първата бутилираща компания в Съединените щати, внедрите тази иновативна система за опаковане,” каза Пол Мълиган, съсобственик на Liberty Coca-Cola Beverages.

Опаковките ще се видят на кутии за газирана напитка в Пенсилвания, Ню Джърси и Ню Йорк, тъй като това са щатите къде Liberty изпраща своите продукти. Компанията се присъединява към други марки напитки — като Coors Light, Corona и PepsiCo — в мисията за намаляване на пластмасовите отпадъци.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действени информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР