Бутиковата изба на комплекс Uva Nestum Wine & SPA заряза

...
Бутиковата изба на комплекс Uva Nestum Wine & SPA заряза
Коментари Харесай

С песни и танци Uva Nestum Wine & SPA заряза лозите на Трифон Зарезан

Бутиковата маза на комплекс Uva Nestum Wine & SPA заряза лозите в Долината на Места с песни и танци за Трифон Зарезан. В чест на Свети Трифон най-опитният лозар на фамилията Атанас Биларев заряза лозите в масива на комплекса в Гоце Делчев и подвигна наздравица за здраве и благодат. На ритуала участваха и доста посетители, пристигнали да уважат празника на избата.

Всички присъстващи си пожелаха здрава и богата година и лозя с цялостни гроздови зърна, поели най-хубавото от великодушното слънце и плодородната земя на Неврокопския край. „ За нас лозето и виното са обич и пристрастеност. Във виното има доста слънце. С него ние вливаме слънце в човешките души. За Uva Nestum е въпрос на чест и авторитет да отглеждаме сами лозята си и да произвеждаме сами първокласното вино в фамилната бутикова маза “, съобщи Атанас Биларев до момента в който поливаше лозите с гроздовия балсам.

Виното от маза Uva Nestum се създава само от лични, натурално чисти лозя, представящи яркия и присъщ тероар на Долината на Места. На повърхност от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана като бутикова маза за произвеждане на лимитирани серии първокласно вино.

Доказателство за качеството на виното и уменията на винарите в избата са многочислените медали и оценки от винени конгреси и състезания в България и чужбина, на които виното Uva Nestum е заслужен притежател.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР