Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на

...
Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на
Коментари Харесай

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин неотдавна направи някои мнения във връзка с еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 година до момента.

Той обаче призна , че до момента в който практическите аспекти са се трансформирали, главните правила на блокчейн технологията към момента стоят. Водещият на Bloomberg Джо Вайзентал разяснява смяната в крипто културата и по какъв начин визиите за отворено ръководство на интернет и повсеместен главен приход са сменени от мемета.

Но Виталик твърди, че макар тази промяна е реализирано доста във връзка с основополагащи хрумвания. Например той загатна децентрализирани обществени мрежи като Farcaster и Lens, които се стремят да подобрят цифровата народна власт, като създадат интернет платформите по-достъпни и следени от потребителите.

Освен това той приказва за модели на финансиране като тези, съобразени с универсалния главен приход, които биха могли да обезпечат отмерено систематизиране на ресурсите или поддръжка за въздействащи начинания.

Освен това Бутерин признава Zero-Proof (ZK) системите за гласоподаване, които усъвършенстват поверителността и сигурността при гласуването посредством криптографски техники.

Въпреки това измежду акцента на днешния пазар върху финансовите цели, главните детайли зад блокчейн – децентрализация, дискретност и новаторски модели на финансиране – не престават да подтикват софтуерния напредък.

Като цяло Бутерин упорства, че общността на криптовалутите постоянно търси способи да употребява блокчейн технологията за по-голямо обществено и техническо богатство. Отразено в този ангажимент е непоколебимо предпочитание за създаване на децентрализиран и приобщаващ интернет оттатък тесните стопански ползи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР