Бустерна доза от еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на Johnson &

...
Бустерна доза от еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на Johnson &
Коментари Харесай

Бустерна доза от Johnson & Johnson е 84% ефикасна срещу хоспитализация при Омикрон

Бустерна доза от еднодозовата ваксина против COVID-19 на Johnson & Johnson е била 84 на 100 ефикасна против потребността от хоспитализация измежду южноафрикански лекари и медицински чиновници, инфектирани с разновидността Омикрон, заяви Ройтерс.

Изследването , извършено с наблюдения в действителна среда, което не е минало самостоятелна оценка, се основава на данни след бустерна доза от препарата, приложена на 69 092-ма работещи в опазването на здравето сред 15 ноември и 20 декември.

Първоначалната имунизация с препарата е посочила доста по-малка отбрана против разновидността Омикрон на новия ковид. Няколко изследвания към този момент демонстрираха, че бустерната доза дава доста по-добра отбрана против тежко превозване на инфекцията.

Новото южноафриканско проучване сочи, че успеваемостта на имунизацията за отбягване на хоспитализация се усилва от 63 на 100 скоро след слагане на бустерната доза до 84 на 100 14 дни по-късно. Ефективността доближава 85 на 100 след един до два месеца след бустерната доза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР